En Sıcak Konular

Hak-Par'da görev dağılımı haftaya yapılacak

5 Kasım 2012 13:29 tsi
Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Genel Başkanı Kemal Burkay, Kürt siyasi hareketinin yanlışlardan arınması, bugünkü çıkmazdan kurtulup sağlıklı bir kanala girmesi için herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Hak-Par 5. Olağan Kongresi'ni, 'Kürt sorununa eşitlik temelinde adil ve barışçıl çözüm' hedefiyle gerçekleştirdi. Yapılan oylama sonucu 32 yıl yurt dışında yaşadıktan sonra Türkiye'ye dönen Kürt siyasetçi ve yazar Kemal Burkay, Hak-Par'ın yeni genel başkanı oldu. Kongrede Hak-Par'ın Parti Meclisi ile Merkez Disiplin Kurulu üyeleri de belirlendi. Parti Meclisi 40 kişiden, Merkez Disiplin Kurulu ise 7 kişiden oluşuyor. Hak-Par'da görev dağılımı ise gelecek hafta Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak toplantıda belirlenecek. Eski Genel Başkan Bayram Bozyel de Parti Meclisi'nde görev aldı.

Hak-Par Genel Başkanı Kemal Burkay, partilerinin Kürt ulusal hareketinin gerek duyduğu seçenek olduğunu söyledi. Kenarda durup izlemekten, böylece kendi rahatını seçmektense bilgisini ve birikimini arkadaşlarının ve halkının hizmetine sunmayı gerekli gördüğünü dile getiren Burkay, siyasal mücadeleyi örgütlü mücadele olarak gördüğünü kaydetti. Bu yaşında bile eğer kendisine bir rol düşüyorsa onu üstleneceğini vurgulayan Burkay, "Kürt siyasi hareketinin yanlışlardan arınması, bugünkü çıkmazdan kurtulup sağlıklı bir kanala girmesi için herkes üstüne düşeni yapmalı." dedi.

Hak-Par'ın Parti Meclisi şu isimlerden oluşuyor: Sıracettin Sarı, Tayip Kızılyıldız, A. Menav Kıran, Oktay Dumlu, Alaeddin Aras, Derviş Korkmaz, Fehmi Demir, Hikmet Can, Necati Bayram, Celal Yıldız, İbrahim Polat, Ayşe Çelik, Seher Erol, Reşit Deli, M. Salih Alpar, Arif Sevinç, Bayram Bozyel, Sevgi Çelik Moray, Reşat Behçet, Hasan Dağtekin, Sabahattin Korkmaz, Mustafa Kalhan, Nusret Güven, Semra Arcan Gökçe, Mustafa Aytaş, Bedri Işık, Mehmet Celal Baykara, Azad Sağnıç, Özgür Basut, Nevzat Teker, Kaya Sertkaya, Hüseyin Özdemir, Osman Sarıtaş, Necati Tank, Sidar Avcı, Mahmut Döğer, Kurbani Demir, Raif Parlak, Hüseyin Avcu, Ramazan Moray.

 Merkez Disiplin Kurulu üyeleri de şöyle: Naci Eren, Mehmet Baydar, Gülsüm Çelik, Vedat Dağtekin, İsmet Kaya, Behçet Tektekin, Ahmet Cemil Arcan.

cihan


Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,886 µs