En Sıcak Konular

Yılmaz: Doğu ve Güneydoğu'da 1 numarayız

5 Kasım 2012 11:50 tsi
2023 vizyonu ile ilgili konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'dan "2023'ü yazmak farklıdır, yapmak farklıdır. Tarih yapanları konuşur. Biz de yapanlardanız" dedi. Yılmaz, Doğu'nun ve Güneydoğu'nun 1. partisi olarak Ak Parti'yi gösterdi.

Yılmaz, "Herkesin 2023'e sahip çıkması çok güzel bir şey. Geçmişte bazı planlarda, dokümanlarda 2023 geçiyor elbette ancak bunu yazmak başka bir şey, yapmak başka bir şey. İçini doldurmak daha farklı bir iş. Tarih yapanları konuşur. Biz yazanlardan değil, yapanlardanız. Bugün artık 2023 gerçekçi bir hedef olarak karşımızda duruyor." dedi.

tv8'de Erkan Tan'ın bugünkü konuğu Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz oldu. Gündemi değerlendiren Yılmaz, bakanlığın çalışmaları ile ilgili de konuştu.

2023 vizyonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Yılmaz, siyasi partilerin 2023'ü sahiplenmesinden memnun olduğunu ifade etti: '2023'ü yazmak farklıdır, yapmak farklıdır. Biz yapanlardanız' şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz'ın açıklamaları özetle şöyleydi:

"Türkiye ölçek değiştiriyor!"

"İthalat da ihracat da büyüyor. Türkiye ölçek değiştiriyor. Eskiden 230 milyar dolarlık bir ekonomi iken geçtiğimiz yıl itibari ile 774 milyar dolarlık bir ekonomi haline geldi. Önümüzdeki birkaç yıl içinde 1 trilyon dolarlı bir ekonomiye, büyüklüğe ulaşacağız. 2023 vizyonumuz 2 trilyon dolarlık bir ekonomi, 25 bin dolar kişi başına gelir, 500 milyar dolar ihracat ve yurtiçi hasılanın %3'ü nispetinde AR-GE harcaması."

"Kalkınma ajansları bölünme ile alakalı yapılar değildir!"

"Kalkınma ajansları, hükümetimizin özgün kurumsal yapılarından bir tanesidir. AK Parti hükümetinin kurduğu geliştirdiği bir modeldir. Ve bu modelin özü bütün yörelerimizin enerjisini harekete geçirmektir. Yerel dinamikleri kalkınma sürecine dahil etmemiz lazım. Kalkınma ajansları hiçbir şekilde bir federasyonla, bölünme ile alakalı bir yapı değildir. Başka ülkeler 100 sene önce kurmuşlar bu yapıları, biz gecikmişiz."

"Doğu'nun ve Güneydoğu'nun 1. partisi AK Parti'dir!"

"Doğu'nun ve Güneydoğunun 1. partisi AK Parti'dir. Bütün partiler ne kadar oy almışlarsa o kadar temsil ederler. Kendi ilimden örnek vereyim. 2007'de seçimlerinde AK Parti Bingöl'de yüzde 71 oy aldı 2011 seçimlerinde yüzde 67 oy aldı. Yani 10 kişiden 7 kişi oyunu AK Parti'ye verdi. Makarna dağıtarak oy topluyorsunuz diyenler halka hakaret ediyorlar. Kimse makarna ile iktidara gelemez!"

Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,878 µs