En Sıcak Konular

Kargaşa Projesi: Kurgu gerçek olur mu?

5 Kasım 2012 10:27 tsi
Kargaşa Projesi: Kurgu gerçek olur mu? İyi haber: Kredi kartı borcunuz silinecek. Kötü haber...

Hacker grubu Anonymous 5 Kasım itibariyle "Project Mayhem" (Kargaşa Projesi) adı verdiği, devletlerin vatandaşlarını güvenlik sebebiyle gözetlemesine karşı dünya çapında bir dizi sanal saldırı başlattı. Gelen ilk haberlere göre ünlü virüs şirketi Symantec ve sanal ticaret sitesi Paypal, saldırıdan nasiplerini almış.

Kargaşa Projesi ismi ABD'li ünlü yeraltı edebiyatı yazarı Chuck Palahniuk'un sonradan Dövüş Kulübü adlı eserine dönüşecek olan tiyatro oyunun adıdır. Eserde, modern yaşamın tüketim odaklı, tekdüze halinden bunalmış erkeklerin oluşturduğu bir yeraltı organizasyonu konu edilir. Ünlü yönetmen David Fincher tarafından 1999 yılında filmleştirilen ve popüler hale gelen eserin sonunda, kredi kartı şirketlerine ait binalar bombalanarak uluslararası ekonominin alt üst olması sağlanır. (Patlayan binalarda bulunan veritabanlarının yok olmasıyla kimsenin borç kaydı kalmamıştır)

Dolayısıyla hacker grubunun ilk hedefinin online ödeme sistemi Paypal ve online güvenlik şirketi Symantec olması şans eseri değil.

Bu arada Anonymous'un Palahniuk'tan aşırdığı ilk isim değil bu. "Anonymous’un üyesi olan bir grup, Birleşik Amerika dahil değişik ülke hükümetleri tarafından halktan saklanan bilgileri yayınlamak amacıyla 21 Aralıkta güvenli çevrimiçi TYLER platformunu hizmete koymayı planlıyor. TYLER platformu, tepkilere yol açan bilgileri yayımlayan WikiLeaks sitesinin bir rakibi olacak, ileride belki yerini de alacak." (Kaynak) Büyük ihtimalle Tyler ismi, Dövüş Kulübü'ndeki protagonistin ismi Tyler Durden'dan geliyor olabilir.

Eğer Anonymous, Dövüş Kulübü'nü sonuna kadar taklit etmekte ciddiyse, yakında kredi kartları ile ilgili olarak ilginç gelişmeler göreceğiz demektir. Aman, altınlarınıza hakim olun!

www.iyibilgi.com  özel



Bu haber 3,457 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,335 µs