En Sıcak Konular

Kanadoğlu cumhurbaşkanı adayı olacak mı?

4 Kasım 2012 09:22 tsi
Kanadoğlu cumhurbaşkanı adayı olacak mı? Sabih Kanadoğlu, Cumhurbaşkanlığı, CHP adaylığı ve açlık grevlerine ilişkin, kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, açlık grevlerinin bir sonuç alabilmek için girişilen bir yol olarak kabul edilemeyeceğini söyledi.

Kanadoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın ile birlikte, CHP Gaziantep İl Teşkilatı tarafından düzenlenen, ‘Cumhuriyetimizin 89. Yılında Hukuk İhlalleri ve İleri Demokrasi Yalanı’ konulu konferansa katıldı. Burada katılımcıların gündemle ilgili sorularını cevaplandıran Kanadoğlu, cumhurbaşkanlığına adaylığını düşünüp düşünmediğini merak eden bir katılımcıya, “Her zaman aklım ihtirasımın önünde gider” dedi. Kanadoğlu, CHP’den neden aday olmadığı ile ilgili olarak da “Yaşım müsait değil.” cevabını verdi.

SEÇİLME YAŞIYLA İLGİLİ POLEMİĞE TURGUT ÖZALLI CEVAP

Seçilme yaşının kaç olması gerektiği ile ilgili değerlendirmede bulunan Kanadoğlu, “Ne seçtiğinizi iyi bilmek lazım. Sizi yönetmek için seçeceksiniz. Yani 18 yaşındaki bir genç memleketi yönetebilir mi? Yani eğer 70 yaşındaki bir insandan daha da yetişmiş, o bilince oluşmuş ise olabilir. Yaşta değil, baştadır, o da ayrı bir laftır. Türkiye’nin sorunu bu gibi, buymuş gibi bunun gündeme getirilmesini anlamak mümkün değil. Oy alabilmek için seçilme yaşını aşağıya çekersek biraz daha fazla oy alırız hesabı… Bilmiyorum. Sizin takdirinize sunuyorum. Bu Turgut Özal’ın zehirlendi meselesi gibi bir şey.” diye konuştu.

"BİR İNSANIN ÖLÜM ORUCUNA YATMASI KABULLENİLEBİLECEK BİRŞEY DEĞİL"

Açlık grevlerini de insani yönüyle değerlendirdiğini kaydeden Kanadoğlu, “Elbette ki bir insanın ölüm orucuna yatması kabullenilecek bir şey değil. Çok gayri insani bir olay. Buna üzülmemek mümkün değil. İnsan olan bunu kabullenemez. Ama bu tabi hiç kuşku yok bir sonuç alabilmek için girişilen bir yol olarak da kabul edilemez. Her ölüm orucuna yatanın isteği yerine geliyor, verirseniz o ülkede ne adalet kalır kaostan başka hiçbir şey kalmaz. Onun için zaten başarılı bir siyasi iktidar buna yol açmayacak bir siyasi iktidardır. Buna yol açıyorsa, eleştirileceği nokta da budur." dedi.

Anadilde eğitim hakkının Kürtlere verilmesinin ülkeyi bölüp bölmeyeceği ile ilgili de konuşan Kanadoğlu, “Bunda en ufak bir tereddüdüm yok. Anadilde eğitim başka bir şey. Anadili öğrenme başka bir şey. Anadilde eğitimi verdiğiniz taktirde, olduğu taktirde o sadece federal bir yapıda olabilir. O federal yapı, özerklik ve bağımsızlık isteği getirir. Onun için buna benim evet demem kesinlikle mümkün değil.“ açıklamasında bulundu.

Cihan



Bu haber 841 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,593 µs