En Sıcak Konular

Diyarbakır'da 3 terörist öldürüldü

4 Kasım 2012 09:20 tsi
Diyarbakır Valiliği, Lice ilçesi Duru Jandarma Karakolu üs bölgesine PKK'nın yaptığı saldırı sonrasında çatışmada 3 terörist ölü ele geçirildiğini bildirdi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamaya göre Lice ilçesi Duru Jandarma Karakolu üs bölgesine PKK terör örgütünün yaptığı saldırı sonrasında çatışma sonucu 3 terörist ölü ele geçirildi.

Açıklamada, Lice ilçesi Duru Jandarma Karakol Komutanlığı'nın yakın emniyetini sağlayan Narlı Tepe üs bölgesine 02 Kasım günü saat 16.05 sıralarında kalabalık bir gurup PKK/KCK'lı bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı ve sızma girişiminde bulunulduğu belirtildi. Saldırıya Duru Jandarma Karakol Komutanlığı ve Narlı Tepe üs bölgesinde bulunan tank ve diğer tüm destek silahlarıyla anında karşılık verildiği belirtilen açıklamada, 7. Kolordu Komutanlığı ve Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığından Jandarma Özel Harekât Timleri, Özel Kuvvet Timleri ve kobra zırhlı araçlar ile üs bölgesi takviye edildiği ifade edildi. 2 adet kobra taarruz helikopterinin de bölgeye intikal ettirildiği kaydedilen açıklamada teröristlerin bulunabilecekleri muhtemel alanlar ve ateş gelen noktaları, ateş altına alındığı vurgulandı.

Açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle temas devam ettiği, teröristlerin kaçış istikametini tıkamak ve teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla Özel Kuvvet ve Jandarma Özel Harekât birlikleri ile operasyon başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, çatışma sonrasında 1 erin şehit olduğu, 4'ü hafif olmak üzere 5 kişinin yarlandığı ifade edildi.

Çatışma sonrasında 3 PKK'lının öldürüldüğü, 1 kaleşnikof tüfeği, 13 adet kaleşnikof tüfeği şarjörü, 3 adet el bombası ve çeşitli cihazların ele geçirildiği kaydedildi.

Cihan



Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,959 µs