En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Bu ayrılık, gayrılık neden?

3 Kasım 2012 18:55 tsi


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz, herkesin kimliğine, herkesin inancına, kılık kıyafeti ne olursa olsun, inancı mezhebine olursa olsun. Herkese saygı duymaya, duyurmaya çaba harcıyoruz. Biz bir bütünüz, Çanakkale de babalarımız, dedelerimiz beraber yatıyor. Bu ülkenin bağımsızlığını beraber elde ettik. O zaman sormamız gerekiyor, bu ayrılık, gayrılık neden?" diye konuştu.

İzmir Narlıdere'de Kentsel Dönüşüm Tapu Teslim Töreni'ne katıldı. Saat 13.00'te başlaması gereken Narlıdere programına yaklaşık üç saat gecikmeli gelen Kılıçdaroğlu, konuşmasında ülkenin iyi yönetilmediğini ileri sürerek İzmir'in ekonomik ve güvenlik bakımından rahat olduğunu, ancak diğer illerde durumun böyle olmadığını savundu.

Hükümete yüklenen Kılıçdaroğlu, hükümetin etnik kimlik üzerinden siyaset yaptığını ileri sürdü. İnsanların sadece oturdukları şehirlerde olduğu zaman, mutlu ve huzurlu olamayacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Neden ülkemizde huzur olmasın? Neden ülkemizde herkes barış içinde yaşamıyor? Neden herkesin etnik kimliğine saygı göstermiyoruz? Neden herkesin inancına saygı göstermiyoruz? Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz, herkesin kimliğine, herkesin inancına, kılık kıyafeti ne olursa olsun, inancı mezhebine olursa olsun. Herkese saygı duymaya, duyurmaya çaba harcıyoruz. Biz bir bütünüz, Çanakkale de babalarımız, dedelerimiz beraber yatıyor. Şanlıurfa da, Gaziantep'de, Kahramanmaraş'ta dedelerimiz beraber çarpıştılar. Bu ülkenin bağımsızlığını beraber elde ettik. O zaman sormamız gerekiyor, bu ayrılık gayrılık neden? Neden ayrılığa gayrılığa yol açıyoruz biz. Çünkü siyasal iktidar ülkeyi iyi yönetemiyor. İşin özü buradadır. Biz Türkiye'yi yönetmek istiyoruz. İnanç ve etnik kimlik üzerinden siyaset olmaz." dedi.

Türkiye'de demokrasi olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, hükümetin Suriye'de demokrasi olmadığı yönündeki söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. İnsanların anne ve babasını seçme hakkı bulunmadığını belirten CHP Lideri, "Kimsenin inancı siyaset konusu olamaz. Herkesin inancına saygı gösteririz. Biz birisi işsizse ona iş bulmak için çaba harcarız. Çocuğu iyi tedavi mi olamıyor Türkiye'nin saygınlığına mı gölge düşüyor. Biz onun için uğraşırız. Sadece apartmanda, mahallede, kentte huzur yetmez ülkede de huzur olsun. Neden barış istemiyoruz. Tüm komşularımızla kavgalı hale geldik. Suriye'de demokrası yokmuş. Sen Suriye'yi bırak kendi ülkende demokrasi ve barış var mı ona bak. Yazarı, çizeri, askeri, milletvekili hapiste, parasız eğitim istiyorum diyen üniversite öğrencisi hapiste. Böyle bir demokrasi olur mu?" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, hak sahiplerine tapularını verdi.

Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,208 µs