En Sıcak Konular

Bond filmi için konsolos devrede

3 Kasım 2012 08:40 tsi
İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda, sinema tarihinin en uzun soluklu aksiyon film serisi olan ''007 James Bond''un 23'üncü filmi ''Skyfall'' için özel gece düzenlendi.



Başkonsolosluktan yapılan açıklamaya göre, İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner, Skyfall'un ilk gösterimi nedeniyle düzenlenen geceye ev sahipliği yaptı.

         İş dünyasından ve İstanbul'un cemiyet hayatından pek çok davetlinin katıldığı etkinlik için balo salonu Bond görüntüleriyle dekore edildi.

         Başkonsolos Turner, yaptığı açılış konuşmasında, Birleşik Krallık film sanayisinin başarısını överek, Birleşik Krallık'ın yabancı yatırımcılar için cazip bir ülke olduğunu ifade etti.

         Ülkesindeki film sanayisinin dünyanın dört bir yanında saygı, izleyici ve ödüller kazandığını dile getiren Turner, Pinewood, Shepperton, Elstree ve Ealing gibi önde gelen stüdyoların pek çok farklı sinema türü alanında mükemmelleştiğini kaydetti.

         Son 11 yılda dünyada en büyük gişe başarısı elde eden 20 yapımdan 10'unun Britanyalı yazarların romanlarından uyarlandığını dile getiren Turner, şu ifadeleri kullandı:

         ''2001 yılından bu yana tüm dünyada gösterime giren 200 filmin yarısından çoğunda baş rolü ya da önemli rolleri Britanyalı oyuncular oynamıştır ve bunlardan 24'ü de Britanyalı yönetmenler tarafından çekilmiş. 2011 yılında, bu sanayi GSMH'ye 4,6 milyar GBP üzerinde katkı sağlayarak 117 bin 400 kişiye iş imkanı sundu. 2010 yılında ise 2,1 milyar GBP ile ihracat tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Birleşik Krallık'ta film sanayi son 20 yılda gözle görülür ölçüde büyüdü. Londra şu anda New York ve Los Angeles'in ardından dünyanın üçüncü en yoğun film prodüksiyon şehri haline gelmiş durumda. Dünyanın dört bir yanındaki meslektaşlarla ortaklık ve işbirliği içinde çalışan Birleşik Krallık, dijital çağda filmler için uluslararası bir merkez oldu. Teknik yenilik alanındaki mükemmeliyetinin yanı sıra hizmet ve becerilerindeki uzmanlığın derinliği, Birleşik Krallık'ı yurt içi ve dışında birinci sınıf bir prodüksiyon ortağı haline getiriyor. Eğer muhteşem, başarılı bir film yapmak istiyorsanız, sizi Britanya'ya bekliyoruz.'' 

Bu haber 769 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,558 µs