En Sıcak Konular

Bakan Şahin: Propagandaya ihtiyacımız yoktu

2 Kasım 2012 20:36 tsi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, İstanbul'daki tenis turnuvasına eşini yalnız bırakmamak için gittiğini, turnuvada propaganda yapmaya ihtiyacı olmadığını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bakanlığın bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

İstanbul'daki tenis turnuvasındaki protestoyla ilgili bir soru üzerine de Şahin, uluslararası arenada siyaset yapmanın doğru olmadığına inandığını söyledi.

Şahin, şöyle konuştu:

''Ben niye oradaydım? Çünkü benim eşim on yıllardır tenis oynar ve tam bir tenis severdir. Bana dedi ki 'Çok büyük bir müsabaka bu, ben bu turnuvayı İstanbul'da canlı izlemek istiyorum'. Aile Bakanı'yım ve eşimi yalnız bırakmama gibi üzerimde bir sorumluluk vardı ve kadınlar orada oynuyordu. Ben de açıkçası merak ettim. Asla gideyim, 'Orada kupa vereyim, konuşayım', aklımın ucundan bile geçmedi bütün samimiyetimle söyleyeyim. Sonra Federasyon Başkanı'na yer ayırttık. 'Buraya gelmişken kupayı verebilir misiniz?' dediler. Ben de 'böyle bir gelenek varsa verelim' dedim. Herhalde böyle birşey yaşayacağımı düşünmedim ama çok hassas olduğum için böyle söyledim.

Bana dediler ki geçen yıl Dünya Voleybol Şampiyonluğu'nun yapıldığı ülkede Başbakan Yardımcısı kupayı verdi ve bir bakan da çiçek verdi...'Tamam verelim o zaman' dedim.''

Bakan Şahin, konuşma yapmasına gerek olup olmadığını da sorduğunu ve Tenis Federasyonu Başkanlığı'nın, ''2020 bizim için çok önemli. Şu an dünyaya bağlanıyoruz ve sizden istediğimiz 2020'ye hazır olduğumuzu seyirciyle paylaşmanız'' şeklinde vurgu yapmasının istendiğini ifade ederek, ''Dikkat ederseniz konuşmamda da yalnızca şunu söyledim: '2020'ye hazırız.' Beni yuhalayan seyircilere teşekkür ettim. O yüzden birbirimizi anlamamız ve birbirimizi hoşgörmemiz lazım. Aslında demokratik olgunluk da buradan geçiyor'' dedi.

Bakan Şahin, turnuvada propaganda yapmaya ihtiyacı olmadığını da vurguladı.

aa


Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,575 µs