En Sıcak Konular

Diyarbakır'da çatışma: 1şehit

2 Kasım 2012 18:24 tsi
Diyarbakır'da çatışma: 1şehit Diyarbakır'ın Lice ilçesi Duru Jandarma Karakolu üs bölgesine teröristlerce yapılan saldırıda 1 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Çatışmada 2 terörist öldürüldü.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır-Bingöl karayolu Hani yol ayrımında bulunan Duru Jandarma Karakolu'nun Narlı üs bölgesine terör örgütü PKK mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiğini ve üs bölgesine sızma girişiminde bulunulduğunu söyledi.

Güvenlik güçlerince karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmanın yaklaşık 2 saat sürdüğünü ifade eden Toprak, şunları kaydetti: "Çatışma ile birlikte hemen bölgeye havadan ve karadan destek birlikleri intikal ettirildi. Çatışmada ilk belirlemelere göre 1 askerimiz şehit olurken, 6 askerimiz de yaralandı. Yaralılar, helikopterlerle Diyarbakır'daki hastanelere getirildi. Çatışmada, üs bölgesine sızma girişiminde bulunan teröristlerden biri üs bölgesine yakın bölgede biri de biraz daha uzakta ölü olarak ele geçirildi. Ölen teröristlerin sayısında artış olabilir. Bölgede havadan ve karadan operasyonlar sürüyor."

Kars' ta da çatışma

Kars'ın Kağızman ilçesinde de güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Güvenlik güçlerinin bir süredir takibe aldığı ve aralarında örgütün Serhat sorumlusunun da bulunduğu belirtilen 30 kişi oldukları tahmin edilen PKK'lı grup ile saat 13.00 sıralarında Görecik köyü yakınlarındaki arama-tarama çalışması sırasında çatışma çıktı. Kağızman'a 15 kilometre kadar uzaklıkta meydana gelen çatışmanın sesleri, ilçeden duyuldu. Çatışmada bir astsubay ve 1 uzman çavuş yaralandı. Yaralılar Kars ve Erzurum'a sevk edildi.

Yankıpınar köyü mevkiindeki arama tarama faaliyeti gösteren güvenlik güçlerine de 3 kişi oldukları sanılan PKK'lı grup tarafından taciz ateşi açıldı ve çatışma çıktı. Bu sırada düşen 1 asker omuzundan yaralandı ve Kars Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kars Valisi Eyüp Tepe, operasyona katılan askerlerin PKK'lıları çembere aldıklarını ve bölgeye takviye birliklerin sevk edildiğini söyledi.






 

Bu haber 827 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,092 µs