En Sıcak Konular

BM raporunda Almanya'ya uyarılar

2 Kasım 2012 17:19 tsi
BM İnsan Hakları Komisyonu'nun raporunda Almanya'daki aşırı sağcı şiddete işaret edildi. Yabancı kökenlilerin haklarına erişimdeki engellerin anlatıldığı raporda, göçmen kadınların ev içi şiddete uğraması ve önlemler de yer aldı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Komisyonu'nun hazırladığı raporda Almanya'da yaşayan yabancıların ırkçı ve aşırı sağcı şiddetin hedefi olduğuna dikkat çekiliyor.

Deutsche Welle Almanya'da insan hakları durumunun ele alındığı raporla ilgili olarak yaptığı haberde, BM'nin raporundaki ırkçı saldırılara değindi. Saldırılardan Yahudilerden sığınmacılara, Sinti ve Romanlardan diğer yabancılara kadar çok kişinin etkilendiğini belirtti.

Propaganda engellenmeli

Almanya'da ırkçı ve aşırı sağcı şiddet olaylarının arttığını vurgulayan BM uzmanları, özellikle Sinti ve Romanlara yapılan ayrımcılığı vurguladı.

Raporda Almanya'nın Roman ve Sintilerin eğitim, barınma, iş ve sağlık olanaklarına erişimini sağlaması gerektiği de ifade edildi.

Ayrıca, Alman kurumlarının aşırı sağcıların internet başta olmak üzere medya üzerinden propaganda yapmasının engellemesi gerektiğine işaret edildi.

Ev içi şiddet

BM raporunda Almanya'daki kadınların durumuna da değinildi. Türkiyeli ve Rusyalı kadınlar başta olmak üzere göçmen kökenli kadınların ev içi şiddetle karşı karşıya olduğuna yer verildi ve hem hükümetin hem de Almanya'daki kurumların kadına yönelik şiddet konusunda daha sıkı önlem alması istendi.

Yetkili kurumların işbirliği içinde çalışmasının ve alınan önlemlerin etkinliğinin denetlenmesi gerektiği de önemi de raporda belirtildi. Rapor BM İnsan Hakları Komisyonu'na sunuldu. 



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,407 µs