En Sıcak Konular

Altın piyasası için kritik 10 hafta!

2 Kasım 2012 14:26 tsi
Altın tarafında ekonomiyi teşvik sözlerinin etkisi ile piyasa oyuncuları gelecek 10 hafta içerisindeki en fazla boğa eğiliminde olunduğunu açıkladılar.

Altın işlemcileri gelecek 10 haftalık dönemde merkez bankalarının ekonomiye destek sözleri ile stoklarını artıyor.

Bloomberg anketine katılan 27 analistten sadece 5 tanesi altın için ayı piyasasını beklerken dört analistin nötr olduğu gözleniyor. Geri kalan analistlerin beklentisi ise ayı piyasasının kapıda olduğu yönünde. Ankete göre, altına ilişkin boğaların oranı 24 Ağustos'tan bu yana görülen en yüksek düzeye işaret ediyor.

Ağustos 2011'den sonra altın destekli döviz işlemlerinde geçtiğimi üç aylık dönemde iyi performans sergilenirken, dün gelen verilerde 2.588.4 metrik tona çıktığı açıkladı.

FED'in 2.3 trilyon dolarlık iki tur parasal genişlemesi sonrasında yüzde 70 değer kazanan altın, Japon Merkez Bankası'nın 30 Ocak'ta 11 triyon Yenlik yeni destek kararı ve ECB'nin tahvil alım açıklamaları ile destek gördü.

Merkez bankalarının piyasalardaki depresyon endişesi para politikalarını olabildiğice gevşek tutmalarına neden olurken, yatırımcı kur riskinden korunmak yönü altına çevirdi. Bu yıl Londra piyasalarında yüzde 9.6 değer kazanan altın, 1.713 dolara gelirken son 9 yılın en uzun süreli kazanç dalgasını yakalamış oldu.

24 emtianın yer aldığı S&P GSC endeksi geçtiğimiz Aralık ayından bu yana yüzde 1.2 değer kaybı yaşarken MSCI Dünya endeksi yüzde 11 değer kazandı. Buna ek olarak hazine kağıtları tarafında yüzde 1.9 artış gözlendi.

Fiyatlar 26 Ekim'den bu yana düşüş yaşarken yıl içinde ortalama fiyat 1.662 dolar olarak belirlendi. Standart Bank'ın 30 Ekim'de gelen raporunda özellikle mücevher tarafında alımların fiyatları etkileyeceği kaydedildi.

Seçim sürecindeki ABD'de Obama'nın koltuğunu koruması halinde piyasalardaki belirsizliğin ortadan kalkacağı düşüncesi ile altına sonucun yarayacağını kaydeden piyasa uzmanları döviz piyasalarındaki rahatlamanın altına yarayacağını belirtiyorlar.

Kaynak: TheLira



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,963 µs