En Sıcak Konular

Taksim durağında değişiklik

2 Kasım 2012 12:38 tsi
Taksim Meydanı Düzenleme Projesi çalışmaları nedeniyle meydandaki toplu ulaşım güzergahı yeniden belirlendi...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 5 Kasım Pazartesi günü başlayacak meydanın düzenleme çalışmaları nedeniyle İETT otobüsü ve taksi-dolmuşların bekleme ve yolcu aktarma düzeni de değişti.

Buna göre, Taksim Meydanı'ndaki çalışmalar sırasında ve sonrasında Taksim'deki Metro ve Füniküler'in erişiminde ve çalışmasında herhangi bir değişiklik olmayacak.

Çalışmalar sırasında, Şişhane yönünden gelip, son durağı Taksim olan hatlardaki İETT otobüsleri, Tarlabaşı Bulvarı'nda çalışmaların başladığı bölgeye gelmeden yolcularını indirip, U dönüşü yaparak tekrar Şişhane yönüne gidecek.

Harbiye yönünden gelen otobüsler için de son durağı Taksim olanlar, Divan Oteli-Asker Ocağı Caddesi-Mete Caddesi-Taksim Meydanı'na gelip aynı güzergahtan geri dönecek.

Harbiye yönüne gidecek otobüsler Tarlabaşı Bulvarı-Taksim Meydanı-Mete Caddesi-Asker Ocağı Caddesi (Divan Oteli önü) üzerinden Harbiye yönüne gidecek.

Tarlabaşı yönüne gidecekler, Abdülhak Hamit Caddesi (eski BEDAŞ binasının bulunduğu yol) üzerinden Şişhane yönüne devam edecek. Taksi-dolmuşlar halen kullanılan bekleme yerlerinin 100 metre kadar gerisinde konuşlanarak, İETT otobüsleri gibi geçici trafik güzergahını kullanacak.

Taksim durağı Tarlabaşı olacak

Taksim'deki çalışmaların tamamlanmasının ardından meydana artık hiçbir otobüs giremeyecek. Taksim'de durak yapan, transit geçen hatların hepsi Tarlabaşı Bulvarı ve Cumhuriyet Caddesi'ni kullanacak. Bu sebeple araç alt geçidi için de 2 şeritli olmak üzere otobüs durakları inşa edilecek.

Otobüsler Tarlabaşı Bulvarı üzerinde yolcu indirme-bindirme yaparak geri dönecek, Harbiye yönüne gidecekler ise yapımına başlanacak olan tünelin alt geçidini ve alt geçitteki otobüs duraklarını kullanarak Taksim Meydanı'na ulaşabilecek.

Harbiye yönünden gelen araçlar da Divan Oteli önündeki kavşakta indi-bindi yaptıktan sonra yeni yapılacak U dönüşünden geri dönecek. Diğer toplu ulaşım araçları da aynı şekilde çalışacak.

Tünel alt geçidinde otobüsten inen yolcular Taksim Metrosu ve Füniküler'e direkt olarak bağlanabilecek. Daha önce son durağı Taksim olan hatların düzenleme sonrası son durakları Tarlabaşı olacak.

(AA)



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,501 µs