En Sıcak Konular

''Türkiye'yi şantiyeye çevirdik''

2 Kasım 2012 11:44 tsi
Bakan Yıldırım, altyapı ve üstyapı yatırımları için Türkiye'nin her köşesinde 3 bin 377 şantiye kurulduğunu ve buralarda yüz binlerce kişinin istihdam edildiğini söyledi.

"Türkiye'yi şantiyeye çevirdik, adeta yeniden inşa ediyoruz'' diyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2002 yılında Türkiye'de sadece 6 bin kilometre bölünmüş yol olduğunu, havayolunda iç hatlarda sadece 2 noktadan 25 merkeze uçuş gerçekleştirildiğini, uluslararası sularda her 4 Türk gemisinden birinin tutulduğunu, demiryollarının unutulmaya yüz tuttuğunu, genişbant internetin olmadığını hatırlattı.

Türkiye'de ulaşım ve iletişimde ihtiyaç duyulan işlerin yapılabilmesi için son 10 yılda Türkiye'nin her tarafını inşaat alanı haline çevirdiklerini belirten Yıldırım, Bakanlığa bağlı ve ilgili kuruluşların gerçekleştirdikleri altyapı ve üstyapı yatırımları için Türkiye'nin her köşesinde 3 bin 377 şantiye kurulduğunu, bu şantiyelerde 125 bin ila 175 bin arasında çalışanın istihdam edildiğini ifade etti.

Yıldırım, şöyle devam etti:
''Son 10 yılda kat ettiğimiz mesafeye baktığımızda gurur duyuyorum. 15 bin 700 kilometre bölünmüş yol yaptık, Türkiye'yi yüksek hızlı tren ile tanıştırdık. Bugün iç hatlarda 7 havayolu şirketi tarafından 7 merkezden 48 noktaya uçuş gerçekleştiriliyor. Havayollarında 10 yıl önce 8,5 milyon yolcu varken, bugün yolcu sayısı 120 milyona ulaştı. Genişbant abone sayısı ise 19 milyon oldu. Türk denizciliği de dünyada ilk 10 arasında yerini aldı."

aa


Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,430 µs