En Sıcak Konular

Meclis'te oylama tartışması

2 Kasım 2012 10:16 tsi
TBMM Genel Kurulu'nda Kanunu Tasarısı görüşmelerinde, MHP'nin açık oylama talebine ilişkin tartışma çıktı.

MHP milletvekilleri, tasarının tümü üzerindeki görüşmelerin devam etmesi için önerge verdi. MHP, taleplerinin oylamaya sunulması öncesinde yoklama talebinde bulundu. Yoklama için kavaslar aracılığıyla Başkanlık Divanı'na sunulan pusulalarda isimleri olan bazı AK Parti'li milletvekillerinin salonda bulunmaması üzerine, MHP ve CHP milletvekilleri alkışlayarak tepki gösterdi.
 
CHP ve MHP milletvekilleri Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam'a, bu konuda nasıl bir uygulama yapacağını sordu. Sağlam, "Bu konuda bir dilekçe verildi. Kavaslar topluyor, getiriyor. Onun tespiti mümkün değil" dedi.
 
Tasarının tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından, Sağlam, maddelere geçilmesini oylamaya sunacağını söyledi. Bu arada MHP, oylamanın açık oyalama şeklinde yapılması için önerge verdi.
 
Sağlam, daha sonra açık oylama yaptı. Mehmet Sağlam, oylamanın ardından, TBMM İçtüzüğü'ne göre, oylamaya ilk olarak açık oylama isteminde bulunan üyelerden başlanacağını ve üyelerden en az 15'inin Genel Kurul salonunda bulunmaması veya oylamaya katılmaması halinde açık oylama isteminin düşeceğini söyledi.
 
Buna tepki gösteren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, böyle bir kararı kabul etmeyeceklerini belirtti. AK Parti ve MHP milletvekilleri, Başkanlık Divanı'nın önünde toplanarak itirazlarını dile getirdi. Tartışmanın büyümesi üzerine, Sağlam oturuma ara verdi. Aranın ardından aynı konuda tartışma devam etti.
 
Meclis Başkanvekili Sağlam, tekrar oturuma ara verdi. Aranın ardından komisyonun yerini almaması üzerine TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, 6 Kasım Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.
 
aa


Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,331 µs