En Sıcak Konular

Obama 'Sandy'den çok kârlı çıktı!

1 Kasım 2012 20:39 tsi
Obama 'Sandy'den çok kârlı çıktı! Anketlerde rakibi ile puan farkı kapanan Obama, seçime günler kala Sandy fırtınasında süreci iyi yönettiği için puan topladı

Haftanın ilk gününden itibaren ABD'nin kuzeydoğu eyaletlerini etkisi altına alan Sandy kasırgası ABD'nin mevcut başkanı Barack Obama ile Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney'i nasıl etkileyeceği merak ediliyordu.

Obama ile Romney, Virginia ile Florida'daki seçim kampanyası çalışmalarını kasırga nedeniyle iptal etmek zorunda kaldı. ABD Başkanı Obama'nın fırtınanın yol açacağı hasarın en aza indirilebilmesi için seçim çalışmalarına bir süre ara verdi.

Romney ise Virginia'daki seçim kampanyasını iptal eden başkan adayının bunun yerine Ohio'da çalışmalarını sürdürdü.

OBAMA SÜRECİ İYİ YÖNETTİ

Obama, fırtına felaketi nedeniyle ara verdiği seçim kampanyasına yeniden başladı. Obama, Çarşamba günü Sandy fırtınasının büyük yıkıma yol açtığı New Jersey'e gitti.

Obama, New Jersey'de Cumhuriyetçi Vali Chris Christie ile birlikte incelemelerde bulundu. Bir yardım merkezinde felaketzedelerle konuşan Obama "Sizi yalnız bırakmayacağız" diye konuştu. Obama, New Jersey Valisi'ne de "Gerekli olan her şeyi yapmanızı istiyorum. Bürokratik engelleri düşünmeyin. Bu noktada hareketsiz kalmanın bir gerekçesi olamaz. Her kurumun ihtiyaç olan yerlere yardımın mümkün olduğunca hızlı ulaştırılması için her şeyi yapmalarını istiyorum" dedi. Obama, seçim kampanyası çerçevesinde New Jersey'den sonra Nevada, Colorado ve Wisconsin'e gidecek. Vali Chris Christie, New Jersey eyaletine gösterdiği destek için Obama'ya teşekkür etti.

New Jersey Valisi, yaptığı açıklamada acil yardım sözü verdi. Vali Chris Christie, "Buradayım ve size işimi yaptığımı söylemek istiyorum. Çok sıkı çalışacağız." dedi.

IRENE KASIRGASINI OBAMA İYİ YÖNETMİŞTİ

Beyaz Saray, Florida eyaletinde seçim çalışması yapmayı planlayan Obama'nın bu programını iptal ettiğini açıkladı. Obama'nın bugün Virginia'daki seçim çalışmasının da kasırga nedeniyle iptal ettiği kaydedildi. Sandy'in etkili olacağı kuzeydoğu eyaletleri içinde Virginia, Ohio, Pennsylvania ile New Hampshire'nin 6 Kasım'daki başkanlık seçimlerin de Demokratları mı yoksa Cumhuriyetçileri mi güldüreceği büyük önem taşıyor. Bu dört eyalet de kararsızlar (swing state) arasında yer alıyor. 11 kararsız eyalet arasında kritik öneme sahip olan Virginia, Ohio ile Penssylvania'da Obama'nın seçimi kaybetmesi muhtemelen ikinci dönem başkanlık hayali de suya düşmesi anlamına geliyor. Obama, Sandy'nin 6 Kasım'da kendisini vurmaması için kurulan acil kriz merkezinin çalışmalarını daha sıkı yöneteceği tahmin ediliyor. Obama'nın kasırgaya karşı Milli Acil Kiriz Merkezi (FEMA) ile İç Güvenlik Bakanlığı'nın koordineli çalışmaları yolunda talimat verdiği öğrenildi.

ADAYLAR BAŞA BAŞ GİDİYOR FAKAT OBAMA FIRTINADA İYİ PUAN TOPLADI

Amerika'nın yine Doğu kıyı eyaletlerini Ağustos 2011'de vuran İrene kasırgasına karşı federal ve yerel yönetimlerin çalışmalarını başarılı şekilde koordine eden Obama, bir anlamda fırtına ile mücadele de tecrübeli. Ancak Sandy Irene'den daha fazla hasara yol açtı. Anketlere göre ülke genelinde olduğu gibi kararsız eyaletlerde de başa baş seçim mücadelesi veren Romney ile Obama'nın 6 Kasım'a kadar yapabilecekleri en ufak bir yanlış sandıkta kendileri adına büyük hasar verebilir. Obama'nın Sandy karşısında göstereceği zafiyet, önümüzdeki yıl Beyaz Saray'ın patronunun Romney olacağı anlamına gelebilecekti fakat Washington Post gazetesi ve ABC televizyonu için yapılan bir ankete katılan her 10 kişiden 8'i Obama'nın krizde iyi bir liderlik sergilediğini söyledi.

Bu haber 945 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,334 µs