En Sıcak Konular

Tarih orman katliamını hatırlayacak

1 Kasım 2012 17:01 tsi
Tarih orman katliamını hatırlayacak İstanbul'un akciğerleri Fatih Ormanları'nın ortasına yapılacak yerleşim yerinin neden olacağı felakete, reklam alan televizyonlar; ilan alan gazeteler; kör ve sağır.

İstanbul'un siluetine her geçen gün yenileşme ve modernleşme adına yeni bir darbe vuruluyor. Son olarak İstanbul'un Maslak semtinde Fatih Ormanları'nın bulunduğu alana 320 bin metrekarelik bir bölgenin yapılaşmaya açılması tepkilere neden oldu.

Televizyonlarda her gün reklamları dönen ve İşadamı Ali Ağaoğlu'nun yapacağı yeni bir yerleşim bölgesi orman katliamına ve çevre felaketine neden olacak. Reklamları her gün döndüren televizyonlardan da boy boy ilan alan gazetelerden de şu ana kadar hiçbir tepki yok.

Çevreci örgütlerden Yeşilist grubu, İstanbul'un akciğerlerine yapılacak bu betonlaşmaya dikkat çekmek için imza kampanyası başlattı. İstanbul'un zaten az kalan ormanlarının yok edilmesine göz yumulmasına tepki gösteren grup internette bir dilekçe hazırladı ve halkı tepkiye çağırdı.

Yeşilist'in internet sitesinden yapılan açıklamada konuyla ilgili şöyle denildi: "Büyümek, gelişmek adına yok ediyoruz değerlerimizi. Mimar Sinan'ın su kemerleri diktiği, İstanbul'un akciğeri, çeşit çeşit kurda kuşa yuva Fatih Ormanı'nın tam ortasına 320.000 metrekarelik bir beton kütle konuyor. Ağaçlar kesiliyor, beton temeller atılıyor, orada yaşayan doğal hayat yok oluyor ve bütün bu yıkım, yapay kentlerde önceden belirlenmiş suni 'sosyal' ve 'kültürel' eğlenceler yaratmak için. Oysa İstanbul'un güzelliği, eskiliği, kendi kültürü, şehrin dört bir yanına yayılmış, kimi zaman gizli kalmış hazineleri ve gizemidir.

Biz, İstanbullular, bakmazken bir sabah kalktık ve Fatih Ormanı'mızın yok edildiğini öğrendik. Kızgınız, üzgünüz, ve biz farkında değilken ormanımızın sözde çevreyle dost binalar için yok ediliyor olmasını kınıyoruz. Asıl sürdürülebilir olan kültürel değerleri korumak iken 320.000 metrekarede yapay bir dünya yaratmak isteyen projeye onay verilmesini de 1453'ten beri bize emanet olan İstanbul'un ve kültürünün yok edilmesi olarak addediyoruz."

Projeyi televizoynlardaki reklamlarda anlatan Ağaoğlu, proje için "orijinal proje" olarak diyerek övünüyor.

Bu haber 1,447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,830 µs