En Sıcak Konular

Kürt Partisi ÖSO safında savaşmıyor

1 Kasım 2012 12:47 tsi
Halep'te Suriyeli muhaliflerin Kürt gruplarla çatışmasında ÖSO'nun yanında yer aldığı iddiaları Özgürlük Partisi tarafından reddedildi. Suriye Kürt Milli Meclisi ise PKK’yı Esad’a destek vermesinin olası sonuçları konusunda uyardı

Kürt Özgürlük Partisi, geçen Cuma günü meydana gelen çatışmalar sırasında Suriye Demokratik Birlik Partisi güçlerine (PYD) karşı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) yanında savaştığı iddialarını reddediyor.

Kürt Özgürlük Partisi liderlerinden Kawa Azizi, "Suriye'deki Kürt Özgürlük Partisi ile ÖSO arasında hiçbir bağlantı yoktur" dedi.
Suriye'nin en büyük kenti Halep'te Arap isyancılarla Kürtlerin çatışmaya başladığı ve 19 aylık iç savaşta yeni bir cephe açıldığı bildirilmişti.

Halep'in kuzeyindeki geniş bir alana yayılan çatışmaların kontrolden çıkma tehlikesi olduğu, "çatışmaların, Suriye devrimini mahvedebileceği" iddia ediliyor.

PKK'YA UYARI

Çatışmada Suriye Kürt Milli Meclisi’ne bağlı ‘Yusuf el Azma’ Tugayı’nın PKK’ya karşı Özgür Suriye Ordusu’na destek verdiği kaydedilmişti.

Şark el Avsat Gazetesi’ne konuşan, adının açıklanmasını istemeyen Suriye Kürt Milli Meclisi yetkilisi, PKK’nın Suriye uzantısı olan Kürt Demokratik Birliği militanlarının, Kurbani şehrindeki Kürt Partilerinin binalarına silahlı saldırı düzenlemesi nedeniyle, dün Meclisin olağanüstü toplandığını ve PKK’nın Suriye’deki uzantısını sert bir dille uyardığını söyledi. Yetkili Meclis’in ayrıca, saldırıya uğrayan dört Kürt partisinden PKK’nın resmen özür dilemesini ve Kürt bölgelerinde yaptığı ihlalleri derhal durdurmasın istediğini dile getirdi.

Kaçırılan Kürtlerin derhal serbest bırakılmasının da istediği toplantıda, PKK Kürt partiler arasında Erbil’de imzalanan siyasi antlaşmalara da uymaya çağrıldı. Aksi takdirde Kürt Milli Meclisi’nin, Kürt bölgelerini kaos ortamının içine sokmaya çalışan söz konusu parti ve silahlı unsurlarına karşı farklı bir tutum takınacağı uyarısında bulunuldu.

Bölgede iki gün önce Kürtlerin bir birine düşürülmesin karşı protesto gösterileri yapılmıştı. Gözlemciler, PKK’nın Esad rejimi ve ordusuna baskıyı azaltmak için Özgür Suriye Ordusu’na karışı Kürtlerin mücadele başlatamasını hedeflediğini söylüyor. 

Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,587 µs