En Sıcak Konular

Erdoğan'ın açıklamaları memnun etti

1 Kasım 2012 11:50 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyaretinde Türkiye'nin AB üyelik hedefine bağlılığını teyit eden açıklamaları AB Komisyonu'nu memnun etti.

AB Komisyonu'nun Genişleme Komiseri Stefan Füle'nin sözcüsü Peter Stano, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin AB üyelik hedefine bağlı kalmaya devam ettiği yönündeki sözlerini duymaktan memnun olduk" dedi.

Stano, Başbakan Erdoğan'ın "2023 yılına kadar üyeliğin gerçekleşmemesi halinde AB'nin Türkiye'yi kaybedeceği" şeklindeki değerlendirmesiyle ilgili, "Müzakere sürecini ilerletmek zorunlu. AB Komisyonu, daha önce belirlenen prosedürler ve alınan kararlara uygun olarak, üye ülkeler arasında yeterli mutabakat sağlanamaması nedeniyle birkaç yıldır sekteye uğramış müzakere fasıllarında çalışmaların yeniden başlamasının önemli olduğuna inanıyor. Katılım sürecini yeniden canlandırmak ve AB-Türkiye ilişkilerine taze bir dinamizm getirmek için AB Komisyonu, Mayıs 2012'de başlatılan ve ilk sonuçları alınmaya başlanan pozitif gündemi uygulamaya devam edecek. Türkiye'nin pozitif gündeme ve Avrupa perspektifine aktif desteği ehemmiyetini korumaktadır" diye konuştu.

Kıbrıs Rum kesimi ve Fransa, Türkiye'nin katılım müzakerelerinde 10'a yakın faslın açılmasına siyasi gerekçelerle tek yanlı olarak engel olmuştu.

-Cumhuriyet Bayramı kutlamaları-

Sözcü Peter Stano, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın kutlanmasıyla ilgili kararların Türk makamlarının uhdesinde olduğunu belirterek, "Fakat bu tür kararlarda "ifade özgürlüğüyle toplantı ve gösteri özgürlüğü dahil temel hak ve özgürlüklere saygı gösterilmesi gerektiğini" dile getirdi.

-İlerleme Raporu'na tepkiler-

Stano, AB Komisyonu'nun son İlerleme Raporu'na Türkiye'den verilen tepkilerle ilgili, "Bu rapor katılım sürecinde Türkiye'nin kriterleri karşılama ve taahhütlerini yerine getirme noktasında nasıl performans gösterdiği konusunda objektif ve tarafsız bir değerlendirmedir. Rapora gösterilen bazı tepkilere yorum yapma gereği görmüyorum. Tek söyleyebileceğim tüm bu süreçte içerikle ilgili gerçeğe dayalı ve yapıcı tartışmalarla ilgilendiğimizdir" dedi.

Kaynak: AA



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,079 µs