En Sıcak Konular

2013 bütçesi Komisyon'da tartışılıyor

31 Ekim 2012 21:46 tsi
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2011 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın geneli üzerinde görüşmeler sürüyor.

Tasarı üzerine söz alan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti iktidarı döneminde uygulanan başarılı ekonomi politikalarıyla, ulaşımdan sağlığa kadar hayal olarak görülenlerin gerçek olmaya devam ettiğini söyledi.

Şahin, ''Yapılanı görmek lazım, yapılanı söylemek lazım. İnsanımız bunun tezahürü olarak bize yüzde 50 nispetinde oy vermiştir, oy vereye de devam etmiştir'' dedi.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, günü kurtarmaya çalışan hükümetlerin günübirlik politikalar adına yatırımlar ve işler yaptığını, 10 yıllık bir hükümetin, 2023 yılı hedeflerini ortaya koyan bir hükümetin günübirlik politikalar uygulama şansı olmadığını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bütçede insan unsuru bulunmadığını, çalışan, işçi, köylü, çiftçi, emekliye hiç yer verilmediğini ve savurganlık ilkelerinin bulunduğunu iddia etti.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ise, küresel ekonomik krizin olduğu ortamda Türk milletinin istikrarın sürmesini istediğini belirterek, ''Vatandaşlarla karşılaştığımız zaman (AK Parti iktidarı olmasaydı ne olurdu?) diye soruyorlar. Tek tesellileri şu anda güçlü ve istikrarlı bir hükümetin olması'' dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, 2013 bütçenin sosyal yönü kuvvetli bir bütçe olduğunu belirterek, bunun için sağlık ve eğitim harcamalarına bakmanın yeterli olduğunu söyledi.

-Yeniden yapılandırma

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, yeniden yapılandırma tarihinin uzatılması gerektiğini, buna çok ihtiyaç olduğunu söyledi. Susam, alkollü içkiler ve tütün ürünlerinde kayıtdışılığın azaltıldığını söylemenin mümkün olmadığını, yapılan zamlarla hem kaçak sigara hem de kayıtdışı içkinin çok ciddi şekilde teşvik edildiğini savundu.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan bütçenin, Türkiye'yi 2023 hedefine daha da yaklaştıracağını ifade etti. Koca, artık IMF'ye bağlı olmadan hazırlanan bütçenin, Türkiye'yi sayılı ekonomilerde biri haline getireceğini kaydetti.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, bütçe hedeflerinin gerçekçi olması gerektiğini, aksi takdirde hedeften sapma oranının yüksek olacağını söyledi. Böyle bir durumda vergi artışlarına gidildiğini belirten Günal, sonuçta halkın mağdur olduğunu kaydetti. Günal, üretim ekonomisine geçilmesi, ekonomi birimleri arasında koordinasyon sağlayarak hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, ''Gayri ciddi Hükümet'in gayri ciddi bütçesini görüşüyoruz'' dedi. Genç, iktidarın denetimi kaldırdığını, harcamaları istediğiniz gibi yaptığını iddia etti.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, AK Parti'nin 10 yıllık iktidarında güvenlik, adalet ve refahta bir iyileşme sağlanıp sağlanamadığının sorgulanması gerektiğini söyledi. Akçay, ''Türkiye'nin huzur ve güvenliği tahrip edildi, can ve mal güvenliği kalmadı, devlet otoritesi acze uğradı. Hükümet acz içinde teröristle pazarlık yaparak, taviz ve rüşvetle terörü önleyeceğini düşünüyor'' dedi.

aa

Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,690 µs