En Sıcak Konular

ODTÜ savaş alanına döndü

31 Ekim 2012 18:31 tsi
Başkent’te cezaevlerindeki açlık grevlerini protesto eden yüzleri maskeli bir grup, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) girişinde barikat kuran polise, taş, sopa, havai fişek, torpil ve şişe fırlattı.

Polis göstericileri biber gazı ve tazyikli su sıkarak dağıtmaya çalıştı. Ormanlık alana çekilen ve barikat kuran grup, önce bariyeri, ardından güvenlik kulübesini ateşe verdi.

Üzerlerine yağmurluk geçiren, yüzü maskeli yaklaşık 50 kişilik grup, ODTÜ girişine çöp kovalarını itip, güvenlik kulübesinde bulunan kameraları kırarak geldi. Bir süre polise taş atan grup daha sonra cezaevlerinde yaşanan açlık grevlerine destek verdiklerini belirten bir açıklama yaptı. Açıklama sırasında zafer işareti yaptığı görülen grup üyeleri, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a özgürlük istedi. Açıklamanın ardından grup üyeleri polise, taş, sopa, havai fişek, torpil ve şişe ile saldırdı. Emniyet güçleri üzerine gelen gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. ODTÜ’ye ait ormanlık alana çekilen grup üyeleri, ağaçların arasında da polise saldırmayı sürdürdü. Bununla yetinmeyen göstericiler, bariyer kurup, kurdukları bariyeri ateşe verdi. Güvenlik kulübesini de ateşe veren göstericilerle polis arasındaki çatışma uzun süre devam etti. Çıkan olaylarda bazı polis memurları yaralandı.

Grubu biber gazıyla dağıtmaya çalışan ekiplerin gazı bitince, bidonlarla olay yerine gaz getirildi. Müdahale sırasında ODTÜ girişi ile Eskişehir Yolu arasında bulunan yaklaşık 500 metrelik alanı gaz bulutu kapladı. Yoldan geçen sürücüler ve vatandaşlar da gazdan nasibini aldı. Uzun süren çatışmanın ardından göstericiler, kampüse girerek, gözden kayboldu.

İtfaiye ekipleri, ateşe verilen kulübeyi ve bariyeri söndürdü.

cihan



Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,259 µs