En Sıcak Konular

Vali Harput: Bu akşam gözaltılar başlıyor

31 Ekim 2012 16:32 tsi
Bursa Valisi Şahabettin Harput, Yavuz Selim'de yaşanan olayların sona erdirilmesi için bölgeye ek kuvvet sevk ettiklerini ve gizli kameralar yerleştirdiklerini belirterek, "İlk planda, olaylarla ilgisi tespit edilen kişilerin bu akşamdan itibaren gözalt

Vali Harput, Heykel'deki tarihi valilik binasında, merkez Yıldırım ilçesi Yavuz Selim ve Ulus mahallelerinde dört gündür yaşanan gerginliklere ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Olayın, BDP'li grubun, AK Parti binasına yürümek istemesiyle başladığını ve grubun devlet aleyhine attığı sloganların karşıt görüşlü vatandaşları tahrik ettiğini ifade eden Vali Harput, polisin, iki grubu karşı karşıya getirmemek için yoğun çaba sarf ettiğini kaydetti.

Buna rağmen, ara sokaklarda grupların birbirlerine taşlı sopalı saldırılarının olduğunu, ayrıca BDP'lilerin bir çok yeri tahrip ettiğini vurgulayan Harput, 3 günde yaşanan olaylarda biri ağır 10 kişinin yaralandığını belirtti. Tüm bu olaylarda 200 kişinin, aktif olarak yer aldığını anlatan Vali Harput, bunlara destek verenlerle sayının 800 civarında olduğuna dikkat çekti.

"OLAYLARIN İÇİNDE OLAN 200 KİŞİ"

Bursa'da 2 milyon insan yaşadığını belirten Vali Harput, Türkiye'nin en huzurlu şehri olan Bursa'da var olan huzur ve güveni 200 kişilik bir gruba bozdurmayacaklarını ifade etti. Harput, şöyle dedi: "Destek veren birkaç yüz kişiyle beraber, Türkiye'nin en güvenli şehrinin huzurunu, bu grubun, bunların büyük çoğunluğunun da kullanıldığını biliyoruz, Bursa'nın huzurunu bozmasına müsaade etmeyiz. Büyük bir olgunlukla tahriklere kapılmadan, Bursa'nın huzurunun bozulmaması için aklı selimle hareket eden sağ duyulu Bursalı vatandaşlarıma özellikle teşekkür etmek istiyorum. Daha 3 gün önce iki bayramı bir arada kutladık. Her iki bayram bizim çimentomuzdur. Birlik beraberliğimizin simgesi dedik. Bugün 3,5 insanın gelip 75 milyonun ya da Bursa'daki 2,5 milyon insanın huzurunu bozmasına müsaade etmeyiz."

Bugün kendi başsavcılık, garnizon komutanı, MİT başkanı, emniyet müdürü, jandarma ve belediye başkanının katıldığı bir toplantı yaparak durumu detayları ile görüştüklerini belirten Harput, alınan tedbirleri şöyle anlattı: "Bugünden itibaren bilinen hassas bölgelere ciddi bir kuvvet takviyesi yapılmıştır. Biz polis devleti görüntüsü vermek istemeyiz. Her yerde polis, asker olsun istemiyoruz. Ama gerektiği zaman da polisi, jandarmayı en etkili şekilde, görünecek şekilde hem de görevini anında eksiksiz yapacak şekilde istediğimiz yere yığarız. İhtiyaç duyulan noktalara gerekli güvenlik takviyesi yapılmış, bugün ikindiden itibaren çok ciddi olarak kuş uçurtmayacak şekilde bu ekipler görev yerlerindedir."

"GİZLİ KAMERALAR KONULDU, KİMSENİN YANINA KAR KALMAYACAK"

Sosyal medyada da olayın tahrik edildiğin ve savcılık ile emniyetin bu konuda ciddi bir araştırma yaparak yanlışı olanları hesap sorulacağını kaydeden Harput, şöyle devam etti: "Açık ve gizli noktalara ilave kamera sistemleri konulmuştur, mobese. Hiç kimsenin yanına kar kalmayacaktır. Ben yapıyorum, kimse görmez, kaçarım diyemeyecektir, kaçamayacaktır. Gizli kameralar koyduk. Bu tip kendisini gizleyerek toplumun huzurunu bozmak isteyen kötü niyetlilere karşı, onları tespit ve olanlar hakkında kanuni işlem yapılması için bu sistemi de kurduk. Polis, jandarma ve ali merciler arasında çok güçlü bir koordinasyon sağlayarak, olaylara karışanların anında enselenip hemen gereği yapılmak üzere adli mercilere intikal ettirilmesi, gereğini bir an önce yapmaları konusunda mutabakat sağlanmıştır."

"DEVLETE UZANAN EL MUTLAKA KIRILIR AMA DEVLET TARAFINDAN KIRILIR"

Toplum üzerinde söz sahibi olan insanlarla da görüşeceklerini ifade eden Harput, "İlk planda, olaylarla ilgisi tespit edilen kişilerin bu akşamdan itibaren göz altıları başlayacaktır. Amacımız, şehrimizin ve ülkemizin huzurudur. Hiçbir insanımızın ayağına diken batmasına ya da burnunun kanamasına katlanamayız. Masum, günahsız insanlara sırf ideolojik emelleri için zarar veren insanlara müsamaha ve müsaade söz konusu değildir. Devlet, bütün organları ile bu işin takipçisidir. Devlete ve vatana kalkan el mutlaka kırılır. Ve kırılacaktır. Ama bu eli devlet kıracaktır. Devlete uzanan eli devlet kıracaktır. Devlet adına başkaları değil. Herkes devlete salim bir akılla, yanlışa destek vermeyecek, yanlışı devlet tarafından düzeltilmesini sağlamalıdır. Güvenliği devlet olarak en üst düzeyde sağlayacak gücümüz de irademiz de kararlılığımız da vardır. Hiçbir suçun cezasız kalmayacağını herkes bilsin. Hiç kimsenin yaptığının yanına kar kalmayacağını herkes bilsin." şeklinde konuştu.

"SATANDAŞLARIMIZ SABIR VE METANETİNİ BOZMASIN"

Vatandaşlardan sabır ve metanetlerini bozmadan, işlerinin başında, huzur içinde çalışmalarını rica eden Harput, sözlerini şöyle sürdürdü: "Vali olarak bütün vatandaşlarımızı sevgiyle kucaklıyorum. Her yerde beni bağrına basan Bursalıların, bu tahrik edici bir avuç insanın tahriklerine kapılmadan, kendi işlerine devam ederek, huzur içinde çalışmalarını sürdürmelerini istiyorum. Devlet, bu yanlışı yapan insanların hesabını mutlaka soracaktır ve onlara gereken dersi mutlaka verecektir."

"OKULLARIN KAPANMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Bir gazetede yer alan "İşte vatansever" başlıklı habere teşekkür eden Vali Harput, bir soru üzerine, bölgedeki okulların açık olacağını belirterek, "Okullarımızla ilgili bir endişemiz söz konusu değil, Bursa'da böyle bir uygulama söz konusu olmaz." dedi.

Harput, Sakarya Valisi Mustafa Büyük'ün gece gelerek olayları koordine etmesinin hatırlatılması üzerine, şunları dile getirdi: "Benim il dışında olmam hasebi ile Sakarya valimiz, ilde herhangi bir boşluk olmaması sebebiyle sayın valimize, buradaki olayları değerlendirmesi adına bakanlığımız görev vermiştir, daha sonra sayın valimiz ayrılmıştır."

Kaynak: CİHAN



Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,983 µs