En Sıcak Konular

'Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkiler çok boyutlu'

31 Ekim 2012 16:03 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tarihi kökleri bulunan Türkiye ile Fransa arasındaki dostluk ve ittifak ilişkilerinin çok boyutlu bir derinliği bulunduğunu belirterek, ikili ilişkilerin en önemli ayaklarından birini ekonomik işbirliğinin oluşturduğunu, siyasi



Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde, Cumhurbaşkanı Gül'ün Fransa Ticaret ve Sanayi Odaları (CCI France) Başkanı Andre Marcon ve beraberindeki heyeti kabulüne ilişkin bilgiler yer aldı.

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da yer aldığı kabulde, Cumhurbaşkanı Gül, tarihi kökleri bulunan Türkiye ile Fransa arasındaki dostluk ve ittifak ilişkilerinin çok boyutlu bir derinliğe sahip olduğunu belirtti.

 İkili ilişkilerin en önemli ayaklarından birini ekonomik işbirliğinin oluşturduğunu, siyasi ilişkilerin de anahtar konumda bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, son olarak NATO Şikago Zirvesi çerçevesinde görüştüğü Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile ilişkilerin güçlü niteliğini teyit ederek, işbirliğini daha da ilerletmek hususunda mutabık kaldıklarını ifade etti.

 -''Fransız şirketleri, artık Türkiye'nin bir parçasıdır''-

 Gül, Avrupa'nın önde gelen ülkelerinden biri olan Fransa'nın iş çevrelerine önem verdiğini ve Fransız şirketlerinin Türkiye'deki çalışmalarını daima yakından takip ederek desteklediğini dile getirerek, Türkiye'deki faaliyetlerini geleneksel olarak uzun yıllardır sürdüren ''Fransız şirketlerinin artık Türkiye'nin bir parçası haline geldiğini'' söyledi.

 Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca, CCI France'ın muadili konumundaki TOBB ile yürüttüğü yakın iş birliğinin takdire şayan olduğunu ve iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimine katkıda bulunacağına inandığını ifade etti.

 -Türkiye ile Fransa arasındaki ticari ortaklıklar-

 CCI France Başkanı Andre Marcon da Türkiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti vurguladı ve kabulünden dolayı Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkür etti.

 Ziyaretinin Türkiye ile Fransa arasındaki ekonomik ilişkilerin geleceğine katkı sağlayacağına emin olduğuna dile getiren Marcon, CCI France'ın ikili ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi hedefi doğrultusunda gayret sarfettiğini ve bu çerçevede TOBB ile verimli bir ortaklık kurduklarını anlattı.

 Marcon, iki ülkenin sanayi ve ticaret odalarının da müşterek projeler geliştirmeye başladıklarını, Edirne ile Lyon, Konya ile Marsilya arasında bu tür bir iş birliğinin hayata geçirildiğini bildirdi.

 -''Türkiye'ye büyük ilgi duyuyoruz''-

 CCI France Başkanı sıfatıyla, bölgesel ve yerel düzeydeki ticaret ve sanayi odalarının sözcüsü olduğunu, bu bağlamda Fransız şirketlerinin Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecine destek verdiğini ifade eden Marcon, Fransa iş çevrelerinin Türkiye'ye duyduğu büyük ilginin temelinde, Türkiye'nin siyasi istikrarının bulunması, genç bir nüfusa sahip olması ve önemli bir pazar vasfı taşıması gibi somut nedenlerin yer aldığını belirtti.


Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,281 µs