En Sıcak Konular

Erdoğan Almanya'da konuştu

31 Ekim 2012 14:38 tsi
Erdoğan Almanya'da konuştu Almanya'daki temaslarını sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ortak basın toplantısı düzenledi.

PKK terörüne destek vermeyin

 ''Avrupa Birliği'nin (AB) bölücü terör örgütüne yönelik tavrı kesindir. AB'nin böyle bir kesin tavrının da neticelerini görmek istiyoruz. Yani batı destekli bir bölücü terör örgütü olmamalıdır ve batı bunun karşısında tavrını net, açık ortaya koymalıdır, bizim beklentimiz budur.

"Berlin'de açılan elçilik binası, Almanya'da bulunan 3 milyona yakın vatandaşımızın hizmetlerini burada daha rahat alabilmesi için atılmış bir adımdır"

"Irak gibi olmasın"

"Almanya'nın Suriye konusundaki desteği önemli" diyen Başbakan, Suriye'de uçuşa yasak bölge konusu için, "BMGK'nın alacağı bir karar. BMGK bir karar almadığı sürece, bizim Kuzey Suriye'de böyle bir bölge ilan etme hakkımız yok. Irak'ta daha önce ağır bedeller ödendi. Aynı şekilde bir bedel ödenmesini istemeyiz."

"İsrail hala duvarlar örüyor"

 "Mavi Marmara konusunda İsrail'in tavrı belli. Bizim tavrımız da belli. Bunlar olursa normalleşme süreci başlar. Sayın Başbakan'a, 'Siz Almanya'da duvarlar yıktınız. Ama İsrail hala duvarlar yapmaya devam ediyor' dedim. Bunu anlamak mümkün değil. Duvarların yıkılmasını istiyoruz. Bunun özlemi içindeyiz"

"Ölüm orucunda bir kişi var"


"Almanya'dan tüm dünyaya sesleniyorum. Türkiye'de ölüm orucunda olan bir kişi var. Onlara ölün diyen siyasi parti veya bölücü örgüt mensupları kendi aralarında kuzu kebap yemek suretiyle, bütün resimleri de elimizdedir. Kızıltepe'de Ahmet Türk'ün verdiği ziyarette gayet güzel şen şakrak bir şekilde götürdüler. Orada bunu yaparken, kalkıp ölün diyorlar. Şu anda açlık grevi vesaire böyle bir şey yok. Bu da tamamen şovdur. Ben bakanımı bizzat cezaevine gönderdim, bunları gitti yerlerinde de izledi. Şu anda zaten yarıdan fazlası dilekçe vermek suretiyle bu işi de bırakmış vaziyetteler. Böyle bir şey de söz konusu değil. Bütün bunlar bir şeyi arzu etmenin yanında, neyi arzu ediyorlar. Terör örgütünün serbest bırakılmasını. Dünyanın hiçbir yerinde bu tür şovlarla hukuk yok edilmez. Ben sadece bir etnik unsur adına konuşmuyorum. Bizim meselemiz, sadece Kürt kardeşlerimizin değil, tüm kardeşlerimizin vazifesidir."

AB üyeliği

"Mavi kartlarla ilgili dün akşam veya bugün bir açıklamam olmadı. Almanya'daki 3 milyon Türk'e, Fransa'da olduğu gibi çifte vatandaşlık hakkının tanınmasını istiyoruz... Türklerden 2 milyon 300 bini bu çifte vatandaşlığı alamamış durumda."

(AA)

Bu haber 798 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,516 µs