En Sıcak Konular

Taner Yıldız'dan Ermenistan'a uyarı

31 Ekim 2012 12:37 tsi
Taner Yıldız'dan Ermenistan'a uyarı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenistan'da ömrünü doldurmasına rağmen çalıştırılmaya devam edilen Metsamor Nükleer Santrali'nin kapatılması gerektiğini belirterek bazı açıklamalar yaptı.

Taner Yıldız, "Bütün uluslararası toplum nezdinde de bu girişimlerimizi devam ettireceğiz. O santralin kapatılmasını mutlaka hem tavsiye etmemiz hem de bunun gereğini yapmamız gerekiyor" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM'deki Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin Ermenistan'daki Metsamor Nükleer Santrali'nin 10 yıl daha çalıştırılacağı yönünde haberler olduğunu hatırlatması üzerine Yıldız, "Metsamor Santrali biliyorsunuz Iğdır'a 30 kilometre, sınıra 16 kilometre olan ve kapatılması gereken bir santraldi. Ermenistan'ın 'elektriğim yok' gerekçesiyle böyle bir işlem yapmasının Uluslararası Enerji Ajansı'na göre de, Uluslararası Atom Enerji Kurumu'na göre de yanlış olduğunu söylemem lazım.

Yaşını doldurmuş olan, 40 yaşını doldurmuş olan bir santralin artık güvenlik gerekçeleri ortadan kalkmıştır. Onun için bizim Uluslararası Enerji Ajansı'nda bir yaptırımı olmamasına rağmen bu tür söylemlerimizi ve girişimlerimizi devam ettiriyoruz.

Biz Ermenistan'daki bu santralin hiç tereddütsüz kapatılmasını öneriyoruz. Herhangi bir sıkıntının bizi tabi ki etkileyeceğini söylemem lazım. Oradaki herhangi bir sıkıntıyı temenni etmiyorum ama görünen köy de kılavuz istemiyor.

Onun, özellikle de nükleer santrallerin dünyada bir bütünlük oluşturduğu ve 8 bin kilometre ileride dahi olsa, bırakın 30 kilometre yanı başımızdakini hepimizi ilgilendirdiğini gördük; Fukuşima'da, Japonya'da olan kazanın...

O açıdan biz daha üst düzeyde ve bütün uluslararası toplum nezdinde de bu girişimlerimizi devam ettireceğiz. O santralin kapatılmasını mutlaka hem tavsiye etmemiz hem de bunun gereğini yapmamız gerekiyor."


Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,143 µs