iyibilgi Ankara " /> iyibilgi Ankara "/>

En Sıcak Konular

Obama, Türk oylarını kimden istedi?

31 Ekim 2012 13:05 tsi
Obama, Türk oylarını kimden istedi? ABD seçimleri o kadar 'kılpayı' ki, özellikle Obama her bir oy için takla atıyor.. Tabii ülkede hayli Türk oyu da var.. Var ama ikna edilmeleri lazım!.. iyibilgi Ankara

Şimdi, “Sandy” için afet molası verildiyse de-ki o da Obama’ya yarayan özel bir süreç gibi görünüyor!-ABD başkanlık seçimleri Mitt Romney ve Barack Obama arasında “burun buruna” geçmeyi sürdürüyor.

 

Üstelik 6 Kasım’a pek az zaman kaldı ve sonucu belirleyecek eyalet sayısı da 4’e kadar küçüldü. Bu durumda, kelimenin tam anlamıyla her bir oy adaylar için altın değerinde.

 

Fakat Obama için özel bir durum var; oy kullanan kişi sayısı arttıkça Demokratların aldığı oy artıyor ve Cumhuriyetçilerle ara açılıyor. Kısaca Cumhuriyetçiler daha disiplinli oy kullandığı için Demokratların sandığa gitmek için ikna edilmesi gerekiyor.

 

Ek olarak, şu an ülke genelinde Obama’nın aldığı oy orana Romney’e göre daha az olacak gibi. Fakat kazandığı eyaletlerin çıkaracağı “milletvekili” sayısı daha fazla olursa-bu da güçlü ihtimal-ikince kez Beyaz Saray’da oturabilecek.

 

Bütün bu bilgileri vermemizin sebebi Obama için her oyun önemini göstermek. Bu yüzden herkesten oy istediği gibi, ülkede bulunan farklı kökenden ABD vatandaşlarının oylarını etkileyebilecek olanları da araya sokabiliyor.

 

Tabii ABD seçimleri noktasında Ankara’nın aklında bir isim var. Bizzat Başbakan, “şimdi isim vermeyelim” diyerek bunun işaretini verdi zaten. Öte yandan soru şu; ABD’deki Türklerin oyu kime gidecek?

 

Bu sorunun yanıtı için-bir rivayete göre-Obama’nın Türkiye’deki “etkin/siyasi dostları”ndan yardım istediği ve ülkedeki Türklerin oylarını istediği söyleniyor.

 

Bu talebin ayın 29/30’u tarihinde olduğu-haliyle iki bayram tebriğinin de bu zamanlama ile yapıldığı-“iki ülke ilişkilerinde ABD’deki Türk varlığının özel rolü” ne değinildiği söyleniyor.

 

www.iyibilgi.com

 



Bu haber 2,287 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,343 µs