En Sıcak Konular

''Gemilerin patlamayla ilgisi yok''

31 Ekim 2012 10:15 tsi
Sudan Dışişleri Bakanlığı, İran savaş gemilerinin Sudan'a demirlemesinin silah fabrikasındaki patlamayla ilgili olmadığını açıkladı.

Sudan yönetimi, İran donanmasına ait 2 savaş gemisinin Sudan'daki bir limana demirlemesinin, başkent Hartum'da geçen hafta Yermük silah fabrikasında meydana gelen patlamalarla ilgisinin olmadığını bildirdi.
 
Sudan Dışişleri Bakanı Ali Karti, düzenlediği basın toplantısında, İran gemilerinin Sudan'a gizli bir şekilde gelmediğini belirtti. Sudan Hükümeti'nin daha önceki açıklamalarını yineleyerek, silah fabrikasındaki patlamanın İsrail'in hava saldırısından kaynaklandığını belirten Karti, ''İsrail, ABD'den aldığı yüksek teknolojiyi çocukça terör eylemlerinde kullanıyor'' dedi.
 
Fabrikanın İran'a ait olduğu yönündeki spekülasyonları da yalanlayan Karti, ''İran'ın, ne kendisi ne de müttefikleri için Sudan'da üretilmiş silahlara ihtiyacı var'' diye konuştu.
 
Sudan ordu sözcüsü Halid Saad da İran gemilerinin Sudan ve İran donanmaları arasındaki dostluk ilişkileri çerçevesinde Port Sudan Limanı'na demirlediğini, daha önce Pakistan, Mısır ve Hindistan'ın da benzer ziyaretlerde bulunduğunu hatırlattı.
 
İran makamları ise Sudan'a demirleyen Şehid Nakdi fırkateyni ile helikopter gemisi Harg'ın ''barış ve dostluk mesajı taşıdığını'', bölgede korsanlık olaylarına karşı ulaşım ve nakliye güvenliğinin sağlanması için çaba gösterdiğini belirtti.
 
Başkent Hartum'daki Yermük silah fabrikası, geçen hafta meydana gelen patlamalarla büyük ölçüde tahrip olmuştu. Sudan, olayın İsrail savaş uçakları tarafından düzenlenen bir hava saldırısı olduğunu belirterek, Birleşmiş Milletler'e şikayette bulunacağını açıklamıştı.
 
İsrail medyası, fabrikada İran silahlarının üretilip depolandığı iddialarını gündeme taşımış ancak Sudan bu iddiaları yalanlamıştı.

aa


Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,167 µs