En Sıcak Konular

PKK için yolun sonu

31 Ekim 2012 08:20 tsi
PKK için yolun sonu 2012 yılının PKK için fiyasko ile sonuçlandığı belirtildi.

Doğu ve Güneydoğu’da Zerdüştlük propagandası yapan, okulları yakıp kamu çalışanlarını kaçıran ve son olarak da Öcalan’a özgürlük talebi ile açlık grevleri başlatan PKK ve yandaşları final yılı olarak gördükleri 2012’de umduğunu bulamadı.

Terör örgütü PKK ve yandaşlarının final yılı olarak değerlendirdiği 2012 yılında gerçekleştirdiği; ilçe merkezlerine saldırılar, halkı sokağa dökme çağrıları, okul yakmalar, öğretmen kaçırmalarının ardından açık grevinin de başarısızlıkla sonuçlanması, örgütün final yılının fiyasko ile sonuçlandığı yorumlarına neden oldu.

“2012 YILI ÖRGÜT İÇİN FİYASKO İLE SONUÇLANDI”

Terör uzmanı Turgut Özal Üniversitesi Doç. Dr. Mahmut Akpınar, örgütün 2012’yi final yılı olarak ilan ettiğini ancak planladıklarının pek çoğunu gerçekleştiremediğinin altını çizerek, “Bölge halkı Kürt kimliği ile ilgili hakları talep ediyor ancak şiddet uygulayanlara hiçbir zaman prim vermiyor. Bunun iki nedeni var. 1. KCK tutuklamaları ile örgütün elebaşlarının alınması. 2. Halk gerçekten silah şiddet kan istemiyor. Kürt kimliğinin tanınması ile belli haklar istiyor ama şiddet kullanan örgüte bu noktada prim vermiyor. 2012 yılı örgüt için fiyasko ile sonuçlandı. Başarılı olamamalarının nedeni ise hükümetin ve güvenlik birimlerinin kararlı, ciddi ve koordineli çalışmasıdır. Son dönemde gündemde olan ölüm oruçları da bu fiyaskonun sonucunda oluşan yeni bir alternatif yoldur” dedi.

“ŞU ANDA DEVLET GÜÇLÜ, HALK ÖRGÜTE PRİM VERMİYOR”

Halkın, devletin güçlü olduğunu hissettiği zaman terör örgütünün eylemlerine katılmayacağını vurgulayan Akpınar, “Halkın yüzde 95’i örgütün eylemlerine karşıdır. Halk burada şuna bakıyor. Kepenk kapatmadığında, çocuğunu okula göndermediğinde devlet arkasında durabilecek mi duramayacak mı? Yani devletle örgütü karşılaştırıyor hangisi güçlü ise dayanma ihtiyacı hissediyor. Bu anlamda devlet orda güçlü olduğunu hissettirmesi zaaf ifade etmemesi gerekiyor. Bu kamuoyu kazanma açısından çok önemli bir noktadır. Devlet geri adım atar zaaf emaresi gösterirse halk zorla da olsa örgüte prim veriyor. Şu anda devlet güçlü, halk örgüte prim vermiyor” diye konuştu.

“HALK DESTEK VERMEYİNCE ÖRGÜT İSTEDİĞİNİ ALAMADI”

Kürt stratejist Mehmet Timuroğlu ise bu olayların sistematik bir şekilde yapıldığını dile getirerek, “Yapılan bu eylemlere halk destek vermeyince örgüt istediğini alamadı. Halk artık çocuklarını koruyor onların örgüte girmemesi için çocuklarına sahip çıkıyor. TSK da kendi içindeki çürük elmaları temizleyip başarılı operasyonlar yapınca PKK büyük zayiat verdi. Bu yıl onların istediği gibi gitmedi” şeklinde konuştu.

Yeni Akit



Bu haber 1,739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,929 µs