En Sıcak Konular

Troyka ile müzakereler tamamlandı

30 Ekim 2012 21:28 tsi
Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras, hükümet ile AB ve IMF'nin 31,5 milyar Euro'luk kredi diliminin serbest bırakılması karşılığında alınması istenilen önlemlere ilişkin müzakerelerin tamamlandığını duyurdu.

Samaras, "Bütçe ve önlemlere ilişkin müzakereleri bugün tamamladık. Elimizden gelen çabayı gösterdik." açıklamasında bulundu.

Yunanistan ile Troyka arasında yaklaşık 3 aydır devam eden 2013 ve 2014 yıllarına ilişkin 13,5 milyar Euro'luk önlemler paketinin tamamlandığı açıklandı. Başbakan Samaras, "Elimizden geleni yaptık. Zaman ve baskı sınırlarının tamamını tükettik. Son anda bile önemli iyileştirmeler yapmayı başardık. Bu anlaşma onaylanır ve bütçe de mecliste kabul edilirse, Yunanistan Euro'da kalacak. Ve krizden çıkacak." dedi.

Ülkenin kaosa sürüklenmemesi için bütün partileri göreve davet eden Samaras, partileri ve kişisel olarak milletvekillerini sorumluluk almaya davet etti.

Öte yandan üçlü koalisyonun küçük ortakları PASOK ve Demokratik Sol Parti ise özellikle çalışma şartlarında yapılması istenen tasarruflarda geri adım atılması için diretiyordu. Bu yüzde taraflar arasında son dakika pazarlıkları yapılıyordu. PASOK ve Demokratik Sol Parti, Başbakan'ın "müzakere bitti" açıklamasına katılmadıklarını bildirdi. Son dönemde iktidar ortakları arasında önlemler konusunda baş gösteren çatlak derinleşmiş oldu. Önümüzdeki günlerde parlamento da oylamaya sunulacak önlemlere PASOK ve Demokratik Sol Parti'den önemli sayıda milletvekilinin 'hayır' oyu vermesi bekleniyor. Bunun gerçekleşmesi durumunda hükümetin siyaseten varlığını sürdürmesinin oldukça zor olacağı görüşü dile getiriliyor.

Halkın canını acıtacak yeni önlemler paketinde maaş ve emekli maaşlarında kesinti, bazı ikramiyelerin kaldırılması ve yeni vergi artışları bulunuyor.

Başbakan Samaras, Yunanistan'ın 16 Kasım'a kadar parasının kaldığını açıklamış, müzakerelerin bir an önce bitirilmesi gerektiğini söylemişti.

Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,963 µs