En Sıcak Konular

Boşanmak artık çok zor

30 Ekim 2012 17:30 tsi
Aile Bakanlığı son yıllarda hızla artan boşanmaların önüne geçmek için düğmeye bastı...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in aileler arasında ombudsmanlık sisteminin hayata geçirileceğini açıklamasının ardından bir proje daha hayata geçirildi. Bakanlık, Hayat ve Hukuk Derneği ile bir protokol imzaladı. Protokola göre avukatlar, boşanmak için kendilerine başvuran çiftleri önce barıştırmaya çalışacak.

11 BARIŞTIRMA MERKEZİ

Bundan böyle dernek üyesi avukatlar aile içi sorunları için kendilerine başvuruda bulunan ve boşanmak isteyen çiftlere ikinci bir şans için harekete geçecek. Avukatlar boşanmak isteyen çiftlere öncelikle bakanlığın başlattığı aile danışmanlığı hizmeti almalarını önerecek. Bunu kabul eden çiftler danışmanlık merkezlerine yönlendirilecek. Proje kapsamında pilot olarak seçilen Ankara'da 11 merkez kuruldu. Merkezler başvuruların ardından çalışmaya başlayacak.

SAĞLIKLI İLETİŞİM

Çiftler her şeye rağmen boşanmak isterseler Bakanlık yine ailenin yanında olacak. Bu durumda çiftler arasındaki sorunların sağlıklı iletişimle çözülmesi için çalışmalar başlatılacak. Aileye çocuğun ayrılığı en az hasarla atlatması için dersler verilecek.

Bakanlıkla yapılan protokol hakkında açıklamalar yapan Hukuk ve Hayat Derneği Başkanı Mehmet Kasap dernek olarak aile kurumunun önemini bildiklerini söyledi.

TEŞEKKÜR MEKTUBU ALDIK

Konuyla ilgili çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Kasap, "Birkaç aile ile ilgili olumlu sonuçlar aldık. Hatta aileler Bakanlığa ve derneğimize çok teşekkür ediyoruz evliliğimizi kurtardınız gibim ektuplar atıyorlar. Avukatlarımız böylece davalarını kaybediyorlar ama güzel sonuçlar alınması ve aile kurumunun korunması bizi mutlu ediyor" dedi.

Amaç en az zararla atlatmak

Boşanma aşamasında eşlerin ve özellikle çocukların çok büyük zararlar gördüğünü dile getiren Hukuk ve Hayat Derneği Başkanı Mehmet Kasap şunları söyledi: "Avukatlar vatandaşın yargı sisteminde karşılaştığı ilk kişilerdir. Eşler avukatlarımıza geliyor. Biz illa boşanmasın demiyoruz. Boşanma olacaksa bile o süreci sağlıklı yönetip en az zararla boşanmayı sağlayacağız. Yine merkezlere hukuki konularda da aile içi şiddetin önlenmesi konusunda da hukuk desteği vereceğiz."

AVRUPA’DAKİ ÖRNEKLER İNCELENDİ

Hukuk ve Hayat Derneği Başkanı Mehmet Kasap çalışma kapsamında Avrupa'daki örneklerin incelendiğini söyledi. Kasap, "Avrupa ülkelerinde aile arabulucu merkezleri var. Bu merkezler Avrupa'da toplumsal sorunlara çözüm olunca devletler de çok ciddi destekler vermeye başladı. Biz de bunu ülkemizde uygulamak istedik" dedi.

Haber: Lütfi ERDOĞAN/ BUGÜN GAZETESİ 

Bu haber 1,025 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,288 µs