En Sıcak Konular

Obama, New York'u afet bölgesi ilan etti

30 Ekim 2012 15:55 tsi
New York'taki Tisch hastanesinde solunum cihazına bağlı bebekler, diğer hastanelere sevk edildi. Manhattan'da 74 katlı binanın tepesindeki vinç, devrildi. Obama, New York ve Long Island'ı afet bölgesi ilan etti

ABD'nin doğu kıyısından iç kesimlere doğru hız keserek ilerleyen Sandy kasırgasında ölenlerin sayısının 16'ya yükseldiği bildirildi.

Yetkililer, New York'ta 5, New Jersey ve Pennsylvania'da üçer, Connecticut'da 2 ve Maryland, Kuzey Carolina ile Batı Virginia'da da birer kişinin öldüğünü açıkladı. Ölenler arasında 3 de çocuğun bulunduğu belirtildi.

Saatteki hızı 130 kilometreye varan rüzgarlara ve yaklaşık 2 metrelik dalgalara yol açan kasırga, doğu kıyısında 6 milyondan fazla ev ve işyerinin elektriksiz kalmasına neden oldu.

6 Kasım'daki başkanlık seçimlerine bir hafta kala seçim kampanyalarının ertelenmesine sebep olan kasırga nedeniyle yaklaşık 14 bin uçuş iptal edildi, borsalarda işlem yapılmadı, metro tünelleri kapatıldı ve iki nükleer santral devre dışı kaldı.

Kasırgadan en çok etkilenen kentler arasında yer alan New York'ta yaklaşık 670 bin kişi, elektrik kesintisi nedeniyle karanlıkta kaldı. 11 Eylül saldırıları sırasında yıkılan Dünya Ticaret Merkezi'nin olduğu yerde devam eden inşaat da yaklaşık 2 metreye varan dalgalardan nasibini aldı.

Pazartesi günü işlem yapılmayan New York Borsası, bugün de kapalı kalacak. Borsa, en son 1888'deki kar fırtınası sırasında hava durumu nedeniyle iki gün kapalı kalmıştı.

Queens bölgesinde çıkan yangında ise en az 50 ev yandı. Yanan evlere ulaşmak için göğüs seviyesine gelen sular altında kalan sokaklardan itfaiye araçları yerine botlarla geçen itfaiyeciler, bir apartmandan 25 kişiyi kurtardı. Yangınlarda iki kişinin hafif yaralandığı belirtildi.

New York Üniversitesi'nin Tisch Üniversitesi'nde jeneratörün arızalanması sonucu 200 hasta tahliye edildi. Solunum cihazına bağlı 20 bebeğin de aralarında bulunduğu hastalar, doktorlar ve sağlık personelinin yardımıyla merdivenlerden indirilerek bina dışına çıkarıldı ve diğer hastanelere sevk edildi.

New York'u New Jersey'e bağlayan Holland tünelinin yanı sıra Brooklyn ile Manhattan arasındaki tünel de kapatıldı. Brooklyn Köprüsü, George Washington Köprüsü, Verrazano-Narrows Köprüsü de trafiğe kapatılan yerler arasında bulunuyor.

310 bin kişinin elektriksiz kaldığı Manhattan'da tüneller ve metro istasyonları sular altında kaldı. Gökdelenler, şiddetli rüzgarda sallandı. Manhatton'da 1,5 milyar dolarlık 74 katlı lüks bir binanın tepesindeki inşaat vincinin kısmen devrilmesi üzerine çevre binalarda yaşayan binlerce kişi tahliye edildi. Tahliye edilenler arasında ultramodern Parker Meridien Oteli'nin 900 konuğu da bulunuyordu.

Başkan Barack Obama, New York ve Long Island'ı afet bölgesi ilan etti.

New Jersey'de ise bir su setinin hasar görmesinin ardından yüzlerce kişi tahliye edildi.

Kasırga, Orta Batı'ya doğru yoluna devam ederken Chicago'da halka, Michigan Gölü kıyılarından uzak durmaları uyarısı yapıldı.

AA

Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,944 µs