En Sıcak Konular

2013 bütçe görüşmeleri olaylı başladı

30 Ekim 2012 14:56 tsi
CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, 2013 yılı bütçe kanunu tasarısının görüşmeleri öncesinde, ''limonlu'' protestoda bulundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bütçe sunumu başlamadan önce Aslanoğlu, beraberinde fileler içinde limon getirdi.

Aslanoğlu, üzerinde, ''Artık çorba için değil, göz için de limon'', ''Bu limonlar İçişleri Bakanı'na bedava'', ''Artık hem ayılana hem de bayılana bedava'' yazılı limon filelerini, oturduğu sıranın önüne bıraktı.

Aslanoğlu, ayrıca, komisyonun duvarına da ''Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesinde biber gazı ödeneğine son'' yazılı dövizler astı.

Bakan Şimşek, salona gelişinde milletvekilleriyle tek tek tokalaştı. Bu sırada CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şimşek'e, kamu gelirlerinin, halkın üzerine biber gazı olarak sıkılmaması gerektiğini belirterek, bunu lanetlediğini söyledi.

Sunumdan önce Aslanoğlu, usul üzerine söz aldı. Aslanoğlu, Cumhuriyeti, sokakta insanlarla kutlamak istediğini ifade ederek, ''İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün dünkü eylemlerini şiddetle kınıyorum. Dün insanlar Ata'sına gitmek istedi, Ata'sına gitmek isteyen insanlara bunu reva görüyorsunuz, sizi anlamakta zorluk çekiyorum'' dedi.

Bunun üzerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, ''Cumhuriyet Bayramı, hepimizin bayramıdır, ortak duygularımızı yansıtan, ülkemizi bir bütün halinde, hepimizi bir arada tutan bir bayramdır'' karşılığını verdi.

Elvan, bayramların kutlanmasına yönelik usul ve esasların belirlendiği kanunların bulunduğuna işaret ederek, ''Kimse Anıtkabir'e gitmenizi engellemez. Ankara Valiliğiyle biraz önce görüştüm. İşin başından beri, özellikle Türkiye Gençlik Birliği'nin, bu işi provoke etme yönünde tüm girişimleri başlattığını, bütün hazırlıkların bu yönde geliştiğini...Cumhuriyet Bayramını, elbette hepimizi kutluyoruz. Kanunlarımıza, hukukumuza uymak zorundayız. Emniyet güçlerimiz, gereken her türlü hassasiyeti gösterdi. 11 polisimiz yaralandı'' diye konuştu.

Tanal ''Provokatör hükümetinizdir'', Aslanoğlu da ''Kanunların arkasına sığınmayın'' diye tepki gösterdi.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal da söz alarak, dini bayramların dini duyguları; milli bayramların milli duyguları sömürmeden kutlanması gerektiğini dile getirdi. Günal, Cumhuriyet'in kazanımları değersizleştirilerek Cumhuriyet Bayramı kutlanmasının doğru olmadığını belirterek, ''Herkesin birlik içinde kutlayacağımız bayramlar olmalı. Cumhuriyetin değerlerinin anlamsızlaştırılmaya çalışıldığı ortamdan kurtularak, arkadaşlarımızı, bugünleri anlamına uygun kutlamaya davet ediyorum'' dedi.

Bunun üzerine Komisyon Başkanı Elvan, komisyon çalışmalarına kısa bir ara verdi. Ara sırasında Aslanoğlu, limonları CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'a verdi. CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de ''Bu limonlar bize lazım, alanda olacağız'' diyerek, limonları aldı.

CHP'li Tanal'ın, usul hakkında söz almak istemesi üzerine Komisyon Başkanı Elvan, Tanal'ın komisyon üyesi olmadığını belirterek, söz vermedi. Tanal'ın, ''Vermek zorundasınız. Komisyon salonunda, polisin ne işi var'' sözlerine, Elvan, bugüne kadar TBMM İçtüzüğü'ne aykırı bir hareket olmadığı ve komisyon salonunda da bugüne kadar polisin bulunmadığı karşılığını verdi.

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel de sinirlenerek ayağa kalkarak, Tanal'a ''Yeter. Sabote etmeye geldin'' diye bağırdı.

Kaynak: AA



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,893 µs