iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Com.tr başka, 'com' bambaşka!

30 Ekim 2012 12:53 tsi
Com.tr başka, 'com' bambaşka!

Dün Google, Cumhuriyet Bayramı'na bir selam olarak TBMM resmi bulunan bir ana sayfa ile açıldı.. Fakat TBMM çalışması ilk Meclis üzerinden olunca tezvirat aldı yürüdü... iyibilgi Ankara

Google bunu her türlü vesile ile ve her ülke için yapıyor. Ülkelerin önemli günlerini, önemli insanlarını, yıldönümlerinde ana sayfasında özel tasarımlarla takipçilerine sunuyor ve böylece o ülkeye saygısını gösteriyor. Tabii o ülkenin insanlarının da bunu hoş hatta gurur verici bulduğu da söylenebilir. Yani bir sakınca yok.

İşte Google dün de, Türkiye Cumhuriyeti’nin 89. yılı vesilesiyle bir “doodle” (Google’ın bu özel grafik tasarımlarına verilen isim) hazırladı ve sayfasına koydu.

Fakat doodle’da birinci Meclis resmedilmişti. Aslında bunda da bir gariplik yok çünkü Cumhuriyet orada ilan edildi. Ancak bu tasarım Ankara’da birinci Meclis önünde yapılacak “alternatif kutlama”nın yeri ve zamanı ile çakıştığından başta sosyal medya olmak üzere, “Google bile kutlamayı birinci Meclis’te yapıyor, bunlar izin vermiyor” türünden yoğun bir söylem yükseldi ve gün içinde devam etti.

Yani işin açısı değiştirilerek, sanki Google bu kutlamaları yapanlar arasında tarafmış gibi bir durum oluşturuldu. Artık kim üzülür bu duruma bilinmez ama gerçek elbette öyle değil. Google sadece bulunduğu ülkenin ortak bir değerine saygı olarak o gün yeni bir doodle kullandı, o kadar.

Tabii tersini düşünenler de olmuş olabilir; yani, “acaba ‘google’ taraf mı” gibilerinden. Öyle düşünenleri de rahatlatalım; meraklanacak durum şöyle ortaya çıkabilir; Google, “com.tr” değil, “.com” üzerindeki sayfasından bir resim kullanırsa işte o zaman durum “garip” sayılabilir!

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,890 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,612 µs