En Sıcak Konular

Kadir Topbaş: Dünyanın en iyi kutlaması

30 Ekim 2012 11:36 tsi
Gösteriyi en önde izlemek isteyenler saatlerce beklerken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, boğazdaki şölenin dünyadaki en iyi kutlama olduğunu söyledi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıldönümünde İstanbul Boğazı'ndaki ışık ve havai fişekli gösteriyi binlerce vatandaş izledi. Gösteriyi en önde izlemek isteyenler saatlerce beklerken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, boğazdaki şölenin dünyadaki en iyi kutlama olduğunu söyledi.

Gösteriler, Boğaz Köprüsü ile Kız Kulesi arasındaki alanda yapıldı. Saat 19.00'da ışık gösterisi, 19.45'te havai fişek gösterisi başladı. Havai fişek gösterisini İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve 1. Ordu Komutanı Yalçın Ataman birlikte butona basarak başlattı.

Gösteride 20 tonluk, toplam 48 bini aşan havai fişek atışı 16 ayrı noktadan yapıldı. Her biri 8 bin watt enerji veren 150 ‘skytracer' kullanıldı. En büyüğünün ağırlığı 10 kilogramın üzerinde olan havai fişekler, İstanbul Boğazı'nda 250 metreye kadar yükseldi.

Müzik eşliğinde başlayan havai fişek gösterisini Ortaköy Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaş ile Boğaz çevresindeki İstanbullular ilgiyle izledi. Vatandaşlar görsel şovu kaydetme yarışına girdi. En büyük beğeniyi ise ay yıldız şeklinde patlayan havai fişekler aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, butona basmadan önce yaptığı konuşmada geri sayımın başladığını ifade etti. Vatandaşların butona basılması yönündeki talepleri üzerine Topbaş, “Birlikte kurduğumuz Cumhuriyetimizin 89. yıldönümünü milletçe coşkuyla kutluyoruz. Şu anda geri sayım başladı. Sadece ulusal televizyonlarımız değil, yurtdışından gelen yabancı televizyonlar da var. Onların da senkronize olması için beklememiz gerekiyor.” dedi.

Topbaş, “İstanbul'dan dünyaya ulusça haykırıyoruz ki, bu vatanın bölünmez bütünlüğünü beraberce kurmuş, Çanakkale'de destanlar yazmış bir millet olarak geleceğe haykırıyoruz ki, dünyanın geleceğinde etkin rol oynayacak bir Türkiye yeniden yeşeriyor.” diye konuştu. Cumhuriyetin kuruluşunda Atatürk başta olmak üzere tüm şehitleri, gazileri rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden Topbaş, “Milletçe bayrağımızın gönderde dalgalanmasına, hep beraber bu güzelliklerin yaşanmasına devam edeceğiz. Cumhuriyet ilelebet devam edecektir. Medeniyetler beşiği İstanbul, Türkiye'ye ve dünyaya Cumhuriyeti birlikte haykırıyoruz, 89. yılımız kutlu olsun.” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar da gösterileri çok beğendiklerini dile getirdi. Gösteri öncesi sabırsızlıkla beklediklerini ifade eden İstanbullular, önden yer kapmak için saatler önceden geldiklerini belirtti. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e teşekkür eden vatandaşlar, “Keşke yaşasaydı bu kutlamaları o da görseydi.” dileğinde bulundu. Daha önceki kutlamalara katılanlar da ilk kez gelenler de gösteriyi şahane olarak değerlendirdi. Bazı vatandaşlar ise gösterinin hiçbir anını kaçırmamak için “Şu an izliyoruz, izlemek daha güzel” diyerek uzatılan mikrofonlara yorum yapmadı.

Boğazdaki kutlamalara her sene geldiğini ifade eden ve Başsavcı Vekili olan eski Ergenekon soruşturması savcısı Zekeriya Öz de, “Yaşasın Cumhuriyet.” mesajı verdi.

Gösteri sonunda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, dünyada şu an sadece 3 ülkede milli bayramların bu şekilde kutlandığını belirtti. Amerika ve Fransa ile bilikte Türkiye'de aynı kutlamaların yapıldığını söyleyen Topbaş, “Şunu söyleyebilirim ki buradaki kutlama en iyisi.” dedi.

Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,408 µs