En Sıcak Konular

'Bizi buraya sokmayanlar utansın'

29 Ekim 2012 21:49 tsi
'Bizi buraya sokmayanlar utansın' 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna eşi Emine Erdoğan ile katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan ilginç açıklama


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Çankaya Köşkünde resepsiyon veriyor. Resepsiyona eşi Emine Erdoğan ile katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçmiş dönemdeki uygulamaları hatırlatarak "Emine Hanım'la bizi buraya sokmayanlar utansın." dedi.

Bu yıl yapılan Cumhuriyet resepsiyonu ilklere sahne oldu. Asker ve sivillerin eşli olarak davet edildiği resepsiyonda renkli görüntüler yaşandı. Başbakan Erdoğan, resepsiyonda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile milletvekillerinin de katıldığı yürüyüşle ilgili Erdoğan, "İzin vermeme diye bir şey söz konusu değil. Daha önce Kılıçdaroğlu ile yan yanaydık ve şimdi niye aynısı yapılmadı. Kılıçdaroğlu bu kez Ulus'a gitti ve bunun sorgulanması gerekiyor. Barikatları kaldırın talimatını ben vermedim. Polis görevini yapamadı, 11 polis yaralandı. Ama medya bunu vermedi. Yolun kapanması ya da açılması yönünde herhangi bir talimat vermedim. Kılıçdaroğlu legal ve illegal örgütlerle birlikte yürüyüş yaptı. Bu alternatif bir kutlama değil, provokasyondur." dedi.

"2007'nin bir özlemi mi var?" şeklindeki soruya Erdoğan, "Belki de öyle bir duygudur ama bu noktada herhangi bir şey söyleyemeyiz. Alternatif bir kutlamanın yapılmaması gerekiyordu. Kılıçdaroğlu örgütlerine çağrı yapabilirdi." karşılığını verdi.

Hukuk devleti mevzuatının işlemesi gerektiğini belirten Erdoğan, "Cumhuriyeti cumhur korur." diye konuştu.

Cumhuriyet kutlamaları için 8 ayrı yer gösterildiğini ancak Kılıçdaroğlu'nun bunları beğenmediğini dile getiren Erdoğan, birlik beraberlik içinde bir kutlama deniyorsa hipodroma gelmesi gerektiğini ifade ettti.

Terör örgütü PKK'nın talimatıyla başlatılan ve BDP'nin destek verdiği cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili ise Erdoğan, "Aç kalan falan yok. Adalet bakanım gitti, aç kalan yok, herkes her şeyi yiyor. Müdahale gerektiğinde yapılır." şeklinde konuştu.

Yaklaşan Amerika Başkanlık seçimleriyle ilgili de Erdoğan, "Kafa kafaya gidiyorlar. Gönlümden ne geçiyor derseniz bende kalsın." değerlendirmesinde bulundu.

2014 yılındaki Cumhurbaşkanlığı senaryolarına ilişkin bir soruya da Erdoğan, "Gül ile aramıza nifak sokamazlar." karşılığını verdi.

Eşi Emine Erdoğan ile ilk kez Çankaya Köşkü'ndeki bir resepsiyona katılmasının hatırlatılması üzerine ise Erdoğan, "Eşlerle birlikte gelinmesi çok güzel. Daha önce de gelebilirdik ama böyle bir davet almadık. Bugüne kadar beni Emine hanımla buraya sokmayanlar utansın." ifadelerini kullandı.

Hayrünnisa Gül ile Emine Erdoğan arasında gerginlik olduğu iddiaları üzerine ise Erdoğan, "Benim eşimle Hayrünnisa Gül arasında herhangi bir tatsızlık, huzursuzluk olamaz. Bunlar yalan ve uydurmadır. Nifak tohumları sokmak isteyenler boşuna gayret içine girmesinler." dedi.

(CİHAN)

Bu haber 844 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,832 µs