En Sıcak Konular

Bakan Kılıç, protestolara tepki gösterdi

29 Ekim 2012 14:43 tsi
Bakan Kılıç, protestolara tepki gösterdi Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, TEB-BNP Paribas WTA Championships turnuvasının kupa törenindeki, siyasetçilere yönelik protestolara tepki gösterdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan basın duyurusunda, Bakan Kılıç'ın konuyla ilgili olarak twitter hesabından da paylaştığı düşüncelerine yer verildi.

Bakan Kılıç, TEB-BNP Paribas WTA Championships uluslararası kadınlar tenis turnuvasının tekler finalinin kupa töreninde, siyasetçilere yapılan protestolarla ilgili olarak, tenisi Türkiye'de tabana yaymayı, tenis tutkunlarını dünyanın en iyileri ile buluşturmayı ve Türkiye'nin tanıtımını yapmayı amaçladıklarını belirtti.

Bakan Kılıç, devlet ve spor teşkilatının, organizasyonun her aşamasında maddi ve manevi fedakarlıklara katlandığını belirterek, “Eğer Türkiye'de politik ve ekonomik istikrar sağlanmış olmasaydı bu tür organizasyonları ne alabilir ne de yapabilirdik. Geçen yıl ve bu yıl İstanbul'da rekor üstüne rekorlar kırdık. İstanbul-2020 yolunda büyük bir hamle daha yaptık, derken sorumsuz ama sorunlu bir grup, final sahnesini mahvetti” görüşüne yer verildi.
Kılıç, Türkiye için her alanda ve her branşta çok özel imkanlar oluşturan bir hükümetin, bu saygısızlığı hak etmediğini kaydederek, “2020 Olimpiyatları adayı İstanbul'a bu şekilde zarar vermeye, Türkiye'nin imajını lekelemeye kimsenin hakkı yok” ifadesini kullandı.

Kılıç, şöyle devam etti: “Hangisine üzülsek? Arkadaşlarımın maruz kaldığı haksızlığa mı, Türkiye'nin zedelenen imajına mı, 2020 fırsatlarına mı? Bir kez daha anladım ki; hem büyük işler yapmak hem de tahrip edilenleri onarmak zorundayız. Bu tahribatı da kaldıracağız. Maruz kaldığımız davranışlara takılmayacağız.”

Kılıç, Cumhuriyetin bekası için daha da büyük işler başaracaklarını belirtti ve ekledi: “İki bayram arasındaki bu büyük coşkuyu sabote edenlerin Türkiye için hayırlı bir rüyaları yoktur, olamaz. Bunlar kısır döngülerine takılacak; Biz 2023, yetmez, 2071 hedeflerine koşacağız. İşte tam da bu nedenle gençler, başbakanımızla birlikte, '25 geç, 18 olsun' diyoruz. Sizi apaçık göreve davet ediyoruz. 18 yaş kampanyası için daha iyisi çıkana kadar sloganımız bu olsun. Üzülecekler ama Kasım'da Ankara'da Dünya Kick Boks Şampiyonası, Aralık'ta İstanbul'da Dünya Yüzme Şampiyonası, Haziran'da Mersin'de Akdeniz Oyunları var.”

Bu haber 1,066 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,404 µs