En Sıcak Konular

Anıtkabir'e ulaştılar

29 Ekim 2012 13:11 tsi
Birinci Meclis önündeki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına, Kılıçdaroğlu da katıldı. Polis müdahalesinin ardından bir grup Anıtkabir'e ulaştı.

Bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından Birinci Meclis önünde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için diğer illerden gelen katılımcıların otobüsleri şehir girişlerinde durdurularak, kimlik kontrolü yapıldı. Kimlik kontrolünün ardından araçların şehre girmesine izin verildi.
 
Birinci Meclis önündeki etkinlik için Ulus Atatürk heykeli önünde toplanan gruplar, Cumhuriyet Bulvarı'nı trafiğe kapattı. ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'', ''Tam bağımsız Türkiye'' sloganları atan, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan grubun Atatürk heykeli önünde Atatürk bulvarına inmesiyle yol tamamen trafiğe kapandı.
 
İlk arbede 

Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri bulunan grup, polis barikatı önünde Türk bayrağı açarak, alana girmek için ısrarını sürdürdü. Bunun üzerine polisle grup arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polise ellerindeki şişe ve bayrak sopalarını atan gruba, biber gazı ve gaz bombasıyla müdahale edildi. Müdahalenin ardından polis barikatı kaldırıldı ve grup alana girdi.

Kılıçdaroğlu da katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kutlamaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, aralarında Bihlun Tamaylıgil, Kamer Genç, Hüseyin Aygün, Sinan Aygün'ün de bulunduğu CHP milletvekilleri ile geldi.

Anafartalar Caddesi tarafından alana giriş yapan Kılıçdaroğlu'nun gelişi sırasında izdiham yaşandı. CHP'liler ile Türkiye Gençlik Birliği üyeleri arasında da kısa süreli arbede çıktı.

Polisin Cumhuriyet Bulvarı'na kurduğu barikatı geçerek, emniyet yetkililerinin yanına giden Kılıçdaroğlu, emniyet müdürleri ile konuşurken, arkasındaki grup da barikatı aşmak istedi. Polis, bu gruba da biber gazıyla müdahale etti. Biber gazından bazı CHP'li milletvekilleri de etkilendi.

Gruba polis müdahale etti

Birinci Meclis önündeki kutlama için toplanan kalabalık, Ulus Meydanı'ndan Anıtkabir'e yürümek istedi. Barikatı aşmak isteyen kalabalığa polis, tazyikli su, biber gazı ve gaz bombasıyla müdahale etti.

Bu sırada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP'liler, askeriyeye ait gazinoya girdi. Müdahalenin ardından gazinodan çıkan Kılıçdaroğlu, parti genel merkezine gideceği belirtildi.

Cumhuriyet Bulvarı'nda kurulan polis barikatının kaldırılması üzerine de kutlamaya katılanlar, Anıtkabir'e doğru sloganlar eşliğinde yürüyüşe başladı.

Polisin müdahalesi sırasında, civardaki bazı dükkanların camları kırıldı. Tazyikli su nedeniyle düşerek yaralanan ve biber gazından etkilenen bazı vatandaşlara sağlık ekiplerince müdahale edildi.
 
Anıtkabir'e ulaştılar
 
Birinci Meclis önündeki kutlama için toplanan kalabalık, polis müdahalesinin ardından, farklı güzergahları kullanarak Anıtkabir'e yürümeye başladı.

Cumhuriyet Bulvarı'ndan yola çıkan kalabalık bir grup, Ankara Garı, Tandoğan Meydanı güzergahından Anıtkabir'e ulaştı. Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan grup, Anıtkabir'e Aslanlı Yol'dan yürüyerek Anıtkabir avlusunda toplanıyor.

aa


Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,420 µs