En Sıcak Konular

''Türkiye'nin imajını lekelemeye kimsenin hakkı yok''

29 Ekim 2012 12:07 tsi
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, TEB BNP Paribas WTA Championships Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nın ödül töreninde siyasetçilere yönelik protestolara twitter hesabı aracılığıyla tepki gösterdi.

Bakan Kılıç, kupa töreninde yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada tenisi Türkiye'de tabana yaymak, tenis tutkunlarını dünyanın en iyileri ile buluşturmak ve Türkiye'nin tanıtımını yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Bu uğurda devlet ve spor teşkilâtı organizasyonun her aşamasında maddi-manevi büyük fedakârlıklara katlandığını belirten Bakan Kılıç, "Eğer Türkiye'de politik ve ekonomik istikrar sağlanmış olmasaydı bu tür organizasyonları ne alabilir ne de yapabilirdik. Geçen yıl ve bu yıl İstanbul'da rekor üstüne rekorlar kırdık. İstanbul 2020 yolunda büyük bir hamle daha yaptık, derken sorumsuz ama sorunlu bir grup final sahnesini mahvetti." dedi.

2020 Olimpiyatları adayı İstanbul'a bu şekilde zarar vermeye ve Türkiye'nin imajını lekelemeye kimsenin hakkı olmadığını kaydeden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye için, her alanda ve her branşta çok özel imkânlar oluşturan bir hükümetin üyeleri bu saygısızlığı hak etmiyor. Hangisine üzülsek? Arkadaşlarımın maruz kaldığı haksızlığa mı, Türkiye'nin zedelenen imajına mı, 2020 fırsatlarına mı?! Bir kez daha anladım ki; hem büyük işler yapmak hem de tahrip edilenleri onarmak zorundayız. Bu tahribatı da kaldıracağız. Maruz kaldığımız davranışlara takılmayacağız."

BÜYÜK COŞKUYU SABOTE EDENLERİN TÜRKİYE İÇİN HAYIRLI BİR RÜYALARI YOKTUR

"Cumhuriyetin bekası için daha da büyük işler başaracağız" diyen Bakan Kılıç, ifadelerini şu cümlelerle tamamladı.

"İki bayram arasındaki bu büyük coşkuyu sabote edenlerin Türkiye için hayırlı bir rüyaları yoktur, olamaz! Bunlar kısır döngülerine takılacak; Biz 2023, yetmez, 2071 hedeflerine koşacağız. İşte tam da bu nedenle gençler, Başbakanımızla birlikte, "25 geç, 18 olsun" diyoruz. Sizi apaçık göreve davet ediyoruz! 18 yaş kampanyası için daha iyisi çıkana kadar sloganımız bu olsun. Sinan Erdem'deki saboteciler üzülecekler ama önümüzdeki Kasım ayında Ankara'da Dünya Kick Boks, Aralık ayında İstanbul'da Dünya Yüzme ve 2013 Haziran ayında da Mersin'de Akdeniz Oyunları var."

cihan


Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,757 µs