En Sıcak Konular

İran ve Rusya devrede

28 Ekim 2012 21:19 tsi
İran ve Rusya devrede Suriye'de kayıp bulunan ve Esed yönetimi tarafından tutuklandıkları bildirilen gazeteciler için İran ve Rusya'dan yardım istendi.

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet Basın Merkezi'ni ziyaret ederek basın mensuplarıyla bayramlaştı.

Gazetecilerle hac izlenimlerini paylaşan Bozdağ, Türk hacıların tertip ve düzenlerinin diğer ülke hacılarından fark edilebilir şekilde göze çarptığını belirterek, bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kutsal topraklarda hayatını kaybeden Türk hacı adaylarının sayısının 31'e yükseldiğini bildiren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, ''Vefat eden bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Aileleri ve milletimizin başı sağolsun'' dedi.

OSMANLI REVAKLARI KONUSNDA KESİNLEŞMŞ NETİCE YOK

Mescid-i Haram'ın etrafındaki alanın genişletilmesi kapsamında yapılan çalışmalarla, Osmanlı döneminde yapılan Kabe'deki revakların kaldırılacağı yönündeki iddialara ilişkin soruları cevaplayan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, konuya ilişkin bir süre önce Türkiye ile Suudi Arabistan yönetimi arasında temaslarda bulunulduğunu ve teknik heyetlerin incelemeler yaptığını söyledi.

IRAK'TA MAHSUR KALAN HACI ADAYLARI

Kutsal topraklara ''kasap'' olarak getirilmeye çalışılan ve vizeleri olmadığı için Irak'tan geçişlerine izin verilmeyen hacı adaylarının durumuna ilişkin bir soru üzerine Bozdağ, ''Olayın Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla bir ilgisi yok'' dedi.

Dışişleri Bakanlığının devreye girerek sorunu çözdüğünü ve hacı adaylarının Mekke'ye ulaşarak ibadetlerini yerine getirdiğini anlatan Bozdağ, söz konusu grubun Türkiye'ye dönüşte herhangi bir sorun yaşamayacağını belirtti.

SURİYE'DEKİ ATEŞKES SONRASI YAŞANANLAR

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kurban Bayramı ile birlikte Suriye'de sağlanan ateşkese de değinerek, ülkede yaşanan durumu ''Maalesef Suriye'deki mevcut yönetim kendi insanına zulmeden, kendi insanını gözünü kırpmadan öldüren bir yönetim. Hak, adalet, hakkaniyet ölçüsü ortadan kalkmış'' sözleriyle dile getirdi.

SURİYE'DE KAYIP GAZETECİLER

Suriye'de kayıp bulunan ve Esed yönetimi tarafından tutuklandıkları bildirilen Al Hurra Televizyonu muhabiri Bashar Fehmi ve kameraman Cüneyt Ünal'ın durumuna ilişkin soruları da cevaplayan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, kayıp bulunan ve kaçırılmış olan gazetecilerle ilgili her türlü girişimin Dışişleri Bakanlığınca yapıldığını bildirdi.

Bashar Fehmi ve Cüneyt Ünal'ın sağlık ve selametle ailelerine kavuşması için devletin ilgili birimlerinin her türlü yolu deneyerek çalışma yürüttüğünün altını çizen Bozdağ, netice alabilmek için İran ve Rusya ile görüşmeler yapıldığını da sözlerine ekledi.

Bu haber 845 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,637 µs