En Sıcak Konular

''Cumhuriyet hepimizin gözbebeği''

28 Ekim 2012 15:59 tsi
''Cumhuriyet hepimizin gözbebeği'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşitlik ve hürriyet temeline dayanan büyük bir millet olma iradesiyle kurulan Cumhuriyet'in herkesin gözbebeği durumunda olduğunu söyledi. "Hiçbir gücün, hiçbir kötü niyetin, hiçbir kirli emelin bizi yolumuzdan döndürmesine izin vermeyeceğiz" diyen Erdoğan, Türkiye'yi dünyanın en ileri, en gelişmiş, en müreffeh ülkelerinden biri haline getirmek için daha demokratik, daha adil, daha eşitlikçi bir anayasa için çalıştıklarını kaydetti. Erdoğan, "Geçmişte farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, büyük bir hoşgörü medeniyetinin mirasçıları olan bizler, birbirimizi kardeşçe kucaklayarak, birbirimizle sımsıkı kenetlenerek, el ele, gönül gönüle 100. yıl hedeflerimize doğru süratle yol alacağız." dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. "Cumhuriyet Bayramımızı, Cumhuriyetimizin 89. kuruluş yıldönümünde, aydınlık bir geleceğe ilham verecek bir coşkuyla kutluyoruz." ifadesini kullanan Erdoğan, vatan için bir dönüm noktasını ifade eden bu güzel bayramın millet için her geçen gün daha büyük bir önem kazandığını ifade etti.

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyet'in hiç şüphesiz, gelecek adına en büyük güvence olduğuna dikkat çeken Erdoğan, eşitlik ve hürriyet temeline dayanan büyük bir millet olma iradesiyle kurulan Cumhuriyetin hepimizin gözbebeği durumunda olduğunu belirtti.

Cumhuriyetin çok ağır bedeller ödenerek kazanılmış bir istiklal mücadelesinin ardından kurulduğunu hatırlatan Erdoğan, "Hiç şüphe yok ki, istiklalimizin ve istikbalimizin sembolü olan Cumhuriyetimizi korumak, ecdadımızın mirasına sahip çıkmak, onu gelecek nesillere aktarmak için milletimizin her bir ferdi, bugün de aynı ruh ve kararlılığa, aynı özveriye sahiptir. Türkiye'nin aydınlık bir geleceğe adım adım yürüdüğü bir dönemde, bir olarak, birlik olarak, milletimiz için bu toprakları vatan kılan değerlere sonuna kadar sahip çıkarak yolumuza devam edeceğiz. Hiçbir gücün, hiçbir kötü niyetin, hiçbir kirli emelin bizi yolumuzdan döndürmesine izin vermeyeceğiz. Hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde, Türkiye'yi, demokrasisiyle, hukuk devleti normlarıyla, insan hak ve hürriyetleriyle, ekonomisiyle, sanayisiyle, eğitim düzeyiyle dünyanın en ileri, en gelişmiş, en müreffeh ülkelerinden biri haline gelmektir. Bu amaçla, daha demokratik, daha adil, daha eşitlikçi bir anayasa için var gücümüzle çalışıyor, muasır medeniyet hedeflerimize ulaşmak, Türkiye'nin uluslararası itibarını daha da yükseltmek adına kendimizi geliştiriyor, tazeliyor, yeniliyoruz. İnanıyorum ki, geçmişte farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, büyük bir hoşgörü medeniyetinin mirasçıları olan bizler, birbirimizi kardeşçe kucaklayarak, birbirimizle sımsıkı kenetlenerek, el ele, gönül gönüle 100. yıl hedeflerimize doğru süratle yol alacağız. Bu vesileyle, canları pahasına vatanlarını savunarak bu Cumhuriyeti bize armağan eden, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman ecdadımızı ve aziz şehitlerimizi bir kere daha rahmetle anıyorum. Cumhuriyetimizin kazanımlarının her geçen gün daha da arttığı, demokrasimizin daha da güçlendiği bir dönemde, Cumhuriyetimizin 89. yılını idrak etmekten büyük bir mutluluk duyuyor, bütün vatandaşlarımın bu büyük bayramını yürekten kutluyorum." ifadelerini kullandı.

cihan

Bu haber 773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,268 µs