En Sıcak Konular

''Cumhuriyet coşkusuna engel olamayacaklar''

28 Ekim 2012 14:24 tsi
Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın yasaklarla Cumhuriyet kutlamalarını engellemeye çalıştığını iddia etti. CHP olarak halkla Cumhuriyeti, bütün kazanımları ve değerleriyle koruyup savunacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, Cumhuriyete, Cumhuriyetin kazanımlarına ve değerlerine el uzatanların, Cumhuriyet coşkusuna engel olamayacağını savundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Cumhuriyetin bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, laik Cumhuriyetin dil, din, ırk, mezhep, inanç, cinsiyet farkı gözetilmeden insanın özgürleştirilmesi, kardeşleştirilmesi olduğunu ifade etti.

"Cumhuriyet gericiliğe, bağnazlığa, tutuculuğa karşı aydınlıktır, çağdaşlıktır, ümmetten millete geçiştir." diyen Kılıçdaroğlu, "Ne yazık ki, günümüzün iktidarı da Cumhuriyeti içine sindiremeyenler de gecelerini gündüzlerine katarak Cumhuriyetin kazanımlarını ortadan kaldırmaya, yasaklarla Cumhuriyet kutlamalarını engellemeye çalışıyorlar, bu konuda sinsi sinsi girişimlerini sürdürüyorlar. Ama çok iyi biliyoruz ki dün, emperyalizmin uzantısı, işbirlikçisi ve maşalarının topraklarımızı işgal ettiği şartlarda bile mitingleri yürüyüşleri engelleyemeyenler gibi, bugün de Cumhuriyete, Cumhuriyetin kazanımlarına ve değerlerine el uzatanlar Cumhuriyet coşkusuna engel olamayacaklardır. Çünkü 'Benim iki büyük eserim var biri Cumhuriyet, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e sözümüz var. CHP olarak halkla birlikte Cumhuriyeti, bütün kazanımları ve değerleriyle koruyacağız, savunacağız, yaşatacağız. 89 yıldan beri Cumhuriyet nasıl il, ilçe, belde ve köylerimizde coşkuyla kutlandıysa, yarın da o coşku ve heyecanla kutlanacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Atatürk ve arkadaşları olmak üzere Cumhuriyeti ilan edenlerle bugünlere taşıyanları ve geleceğe taşıyacak olanları içtenlikle anıyor, saygılar, sevgiler sunuyorum." ifadelerini kullandı.

cihan







Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,148 µs