En Sıcak Konular

PKK'nın sır gibi sakladığı ölüm

28 Ekim 2012 13:55 tsi
PKK'nın sır gibi sakladığı ölüm PKK'nın üst düzey yetkililerinden birinin öldürüldüğü bilgisinin, 'Örgütte çözülmelere yol açar' endişesiyle gizlendiği ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK’nın Mehmet Guyi Kod isimli Van sorumlusunun geçen ay yapılan bir operasyonda öldürüldüğü, PKK’nın bu ölümü “Örgüt içerisinde çözülmelere sebep olur” endişesiyle sır gibi saklandığı ortaya çıktı.

TERÖR ÖRGÜTÜ KAN KAYBEDİYOR

Emniyet’in verdiği istihbaratın ardından yaklaşık bir ay önce Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi kırsalında Silahlı Kuvvetler tarafından gerçekleştirilen bir operasyonda öldürülen teröristler arasında örgütün üst düzey yetkililerinin de bulunduğu öğrenildi.

VAN SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

Daha önceki operasyonlarda Hakkari ve Tunceli sorumlularını kaybeden terör örgütünde, şimdi de Van sorumlusunun etkisiz hale getirildiği haberinin alınması büyük moral bozukluğuna sebep oldu. Gelişmenin ardından terör cephesinde ağızları bıçak açmıyor.

DAHA ÖNCE DE HAKKARİ VE TUNCELİ SORUMLULARINI KAYBETMİŞLERDİ

PKK’nın Hakkari sorumlusu Alişer Koçgiri kod isimli Halis Yücel ile Tunceli sorumlusu Aziz Dersim kod isimli Mehmet Güneş’in geçtiğimiz sene içerisinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda etkisiz hale getirilmişlerdi.

SIR GİBİ SAKLIYORLAR

Terör Örgütü’nün Mehmet Guyi Kod isimli Van sorumlusunun öldürülmesinin, “Örgüt içerisinde çözülmelere sebep olur” endişesiyle, üst yönetim tarafından sır gibi saklandığı bildiriliyor.

Örgütün, Van sorumlusunun akıbetiyle ilgili bilgiyi, ses getirici bir eylemin ardından açıklamayı planladığı öğrenildi. Böylelikle terör örgütü, örgüt tabanında sözde ‘eyalet’ sorumlusunun ölümünün doğuracağı etkiyi ve moral bozukluğunu azaltmayı planlıyordu.

Öldürülen Van sorumlusunun 1987 yılından bu yana PKK içerisinde faaliyet gösterdiği kaydedildi. Daha önce de PKK’nın silahlı kanadı olan HPG’nin askeri konseyinde faaliyet gösteren teröristin, Kandil bölgesinde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği de öğrenildi.

Yeni Akit



Bu haber 1,505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,626 µs