En Sıcak Konular

'Komşumuzdaki yangın bizi de tedirgin ediyor'

26 Ekim 2012 18:11 tsi
'Komşumuzdaki yangın bizi de tedirgin ediyor' "Keşke hiç olmazsa, bayram dolayısıyla orada kan durabilseydi, ölümler durabilseydi."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Suriye'de akan kan ile ilgili olarak, "Keşke hiç olmazsa, bayram dolayısıyla orada kan durabilseydi, ölümler durabilseydi. Komşumuzdaki yangın bizi de tedirgin ediyor, etkiliyor. Aslında başından beri bu meseleyle ilgilenirken ne kadar haklı olduğumuz görülüyor." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep milletvekilleri Şamil Tayyar, Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan ve Ali Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ve partililerle il binasında düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Partililerle bayramlaşan bakanlar ve milletvekilleri törene katılan çocuklara hediye verdi.

Programın ardından, gazetecilerin sorularını cevaplayan Hüseyin Çelik, Suriye'de yaşanan iç savaş ile ilgili olarak şunları kaydetti: "Her zaman, 'kapı komşumuz evini yakmaya kalkışırsa, biz bana ne diyemeyiz' dedik, 'Bu, bizim meselemiz değil diyemeyiz' dedik. Dolayısıyla Suriye bizi etkilemeye devam ediyor. Biz de Suriye'yle ilgilenmeye devam ediyoruz. Keşke bayram dolayısıyla bunu yapabilselerdi.''

Çelik, 13 ilin büyükşehir statüsüne alınmasıyla ilgili olarak, "Türkiye'de 3 bin civarında belediye bulunuyor. Bunların birçoğunun gücü sınırlı. Neredeyse kendi personelinin maaşlarını ödeyemeyecek irili ufaklı, kendi vatandaşına hizmet götürmekten çoğu zaman maalesef aciz kalan belediyeler var.'' diye konuştu.

Çelik, büyükşehirlerin, 13 yeni büyükşehir belediyesi ile 29'a çıkarılması, Kocaeli ve İstanbul'daki gibi 27 büyükşehirin il sınırlarının belediye sınırları olmasının, aslında yerel yönetimler açısından bir devrim olduğunu ifade etti. Çelik, "Hizmetlerin en kılcal damarlara götürülmesi için önemli bir adım atılmıştır.'' diye ifade etti. Çelik, esas amaçlarının, kırsalda da imar planları dahil olmak üzere her türlü hizmetin götürüldüğü yerleşim birimleri oluşturmak olduğunu dile getirdi.

Gaziantep'te yapılan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Fatma Şahin de 2013 yılının büyük yatırım yılı olacağını söyledi. Bakan Şahin, şöyle dedi: "1-1,5 yıl önce, seçim öncesi '2023 Gaziantep çalışması yapmıştık. Bunu halkımızla paylaştık. Nelerini yapıp yapamadığımızı yine halkımızla paylaştık. Büyük bir çoğunluğunu gerçekleştiriyoruz. Eğitimde sıkıntılarımız var. Bunun çalışmasını da yapıyoruz. Sağlıkta, Devlet Su İşleri'nde 2013 büyük yatırım yılı olacak. Bu açıdan baktığınızda Gaziantep'te hedefe, 2023'ten çok daha önce ulaşacağız."



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,408 µs