En Sıcak Konular

Clinton'a yalvarmış

26 Ekim 2012 19:57 tsi
Clinton'a yalvarmış Seçimi kazanması halinde, görevi bırakma niyetini daha önce açıklayan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ı görevde tutmaya çalışıp çalışmayacağına dair bir soru üzerine Obama, “Onun görevde kalmasını çok isterdim, ama yalvarmalarıma rağmen, öyle görünüyor

6 Kasım’daki seçimlere kısa bir süre kala Jay Leno’nun şovuna konuk olan ABD Başkanı Obama, kendine ait bir cep telefonunun olmadığını söyledi. Obama, Gizli Servis’in, fonksiyonları kısıtlı bir cep telefonu kullanmasına izin verdiğini anlattı. Başkan, Beyaz Saray bahçesinde bir arkadaşının arabasıyla gizlice 3 tur attığını, bunun kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Ünlü talk şovcu Jay Leno'nun “The Tonight Show'' adlı programına konuk olan ABD Başkanı Barack Obama, bir telefonunun bile olmadığından yakındı. Leno'nun, "Telefonunuzda kişiselleştirilmiş bir zil tonu var mı?"' sorusu üzerine Obama, telefonunun olmadığını, sadece, kaydetme fonksiyonları devre dışı bırakılmış Blackberry kullanmasına izin verildiğini anlattı.

Siyasetin yanı sıra Obama'nın özel yaşamının da konuşulduğu programda, espriler havada uçuştu. Obama, “En son ne zaman araba kullandınız?” sorusu üzerine “Kimsenin duymadığı bir sırrımı açıklayacağım. Bir arkadaşım arabasıyla beni ziyarete gelmişti, Beyaz Saray bahçesine park etti. Bana, ‘Neden bir tur atmıyorsun?' diye sordu. Gizli Servis'e söylemedik, kapının dışına çıkmadan bahçenin çevresinde bir tur attım. Çok keyifliydi, bir tur daha attım. Tam alışmaya başlamıştım ki, Gizli Servis, ‘Hiçbir şartta kapının dışına çıkmayın, kapıyı kesinlikle açmayın!' diye çıkıştı. Bu benim en eğlenceli otomobil gezimdi, Beyaz Saray bahçesinde üç tur…” diye konuştu.

EŞİMİN HER DEDİĞİNİ YAPARIM

Geçtiğimiz hafta sonuncusu yapılan başkanlık münazaraları ile ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine Obama, “Birinin yanında oturup, onunla bu tip uzun tartışmalara girmek doğal bir iletişim yolu değil.” dedi. Obama, Leno'nun, “Ama siz evlisiniz!” çıkışı üzerine, “Evet, ama bu farklı; ben Michelle'in her dediğini kabul ediyorum.'' şeklinde esprili bir cevap verdi.

CLINTON’I İKNA EDEMEDİM

Leno, programda Obama'ya, multi milyoner işadamı Donald Trump'un kendisiyle neden bu kadar uğraştığını sordu. Soruya tüm salonu kahkahaya boğan esprili bir cevap veren Obama, Trump ile aralarındaki husumetin, “Kenya'da birlikte büyüdükleri yıllara uzandığını'' belirterek, “Futbol sahalarında sürekli koşardık, o çok iyi değildi ve bundan dolayı sinirleniyordu. Sonra Amerika'ya taşındığımızda, bunun geride kalacağını düşünmüştüm.'' dedi. Obama, Trump ile hiç yüz yüze tanışmadığını da söyledi.

Seçimi kazanması halinde, görevi bırakma niyetini daha önce açıklayan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ı görevde tutmaya çalışıp çalışmayacağına dair bir soru üzerine Obama, “Onun görevde kalmasını çok isterdim, ama yalvarmalarıma rağmen, öyle görünüyor ki, ailesiyle biraz daha fazla vakit geçirmek istiyor.” diye konuştu.

Obama, “Kızlarınıza ödevlerinde yardım ederken, zorlandığınız bir ders var mı?'' sorusu üzerine, “Matematikte 7'nci sınıfa kadar bir sorun yaşamadım ama Malia şimdi liseye başladı. Kontrolü kaybettim, gerçekten zor. Neyse ki ikisi de başarılı öğrenciler, eğer bir sorun olursa, Enerji Bakanlığı'nı arayıp, gelip yardım edebilecek bir fizikçileri olup olmadığını sorarım.'' diye konuştu. dış haberler servisi



Bu haber 1,265 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,293 µs