En Sıcak Konular

Ateşkesin devamlı olmasını diliyoruz

26 Ekim 2012 15:06 tsi
Ateşkesin devamlı olmasını diliyoruz Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Suriye'de Kurban Bayramı nedeniyle sağlanan ateşkesin devamlı olması temennisinde bulundu.

Sadullah Ergin, AK Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar ve Mehmet Öntürk ile İskenderun Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen protokol bayramlaşma törenine katıldı. İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Yusuf Civelek askeri ve mülki erkânın da katılımı ile protokol ve halk bayramlaştı.

Bayramlaşma sonrası havanın da güneşli olmasını fırsat bilen Adalet Bakanı Sadullah Ergin İskenderun sahilinde de incelemelerde bulundu. İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su da Bakan Ergin'e limandan Mısır'a yönelik başlayan Ro-Ro seferleri ile ilgili bilgiler verdi. Kaymakam Su, "TIR'lar İskenderun Limanı'ndan daha güvenli bir şekilde deniz yolu ile gönderiliyor." dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek de sahile yaptırılan iskele ve çevre düzenlemeleri ile ilgili Bakan Ergin'e teknik bilgiler verildi.

İskenderun sahilinde ayaküstü bir de çay içen Bakan Ergin, Suriye konusuna da değinerek, "Temennimiz Kurban Bayramı'nda sağlanan ateşkesin devamlı surette kesilmesi ve bir an önce savaşın bitmesidir." ifadesini kullandı.

Hatay'ın büyükşehir olması ve sınırlar konusuna da değinen Bakan Ergin, "Önemli konularda gerekli hassasiyeti gösteriyoruz sınırları problem etmez ayrıştırma meselesi yapmazsak sorunların daha çabuk çözüleceğine inanıyorum. İskenderun ve Antakya'nın bütünlüğünün bozulması gibi bir durum söz konusu değil. Kimsenin bu konu üzerinden ayrışma söylemini gündeme getirmesinin fayda getirmeyeceğini düşünüyorum." diye konuştu.

Payas'ın ilçe olması konusuna da değinen Bakan Ergin, "Payas konusunda bir sıkıntı yok. Başbakanımız gerekli talimatları verdi. İlçe olabilmek için nüfus sayısının 30 bin sınırı getirildi ve Payas'ın ilçe olması temin edildi. Payas önergesi ile beraber sınır sorunları çözüldü." dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin İskenderun sahilinde milletvekilleri ve partililer ile bir süre yürüyüş yaparak, Ankara gündeminin yorgunluğunu sahil turu atarak geçirdi.



Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,247 µs