En Sıcak Konular

Rumlar ile AB arasında görüş ayrılığı

25 Ekim 2012 15:28 tsi
Rumlar ile AB arasında görüş ayrılığı Rum hükümeti ile Avrupa Birliği arasında ekonomik önlemler paketi hakkında büyük görüş ayrılığı ortaya çıktığı bildiriliyor

Güney Kıbrıs'ın Avrupa Birliği (AB) destek mekanizmasına dahil olABilmek için Troyka'ya gönderdiği ekonomik önlemler paketi ile Troyka'nın talepleri arasında çok büyük görüş ayrılıkları bulunduğu bildirildi.

Rum Alithia gazetesi, Avrupa Komisyonu'nun Güney Kıbrıs'ın ekonomik paketinde yer alan önerilerle Troyka'nın önerilerinde büyük görüş ayrılığı olduğu düşüncesini taşıdığını yazdı.

Gazete, Avrupa Merkez Bankası (AMB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile birlikte Troyka'nın üçüncü ayağını teşkil eden Avrupa Komisyonu'nun, Güney Kıbrıs'ın paketinde yer alan, sağlık-emeklilik ve toplumsal harcamalar konularındaki önerileriyle hemfikir olmadığını belirtti.

Komisyon'un, ekonomik önlemlerin iki yıl gibi bir sürede yoğun şekilde uygulanmasını istediğini yazan gazete, Rum hükümetinin ise bu süreyi çok kısa bulduğunu ve diğer ülkelerde olduğu gibi ekonomik gerileme yaşanmaması için paketin 2016 yılına kadar yayılmasını önerdiğini vurguladı.

Gazete, Komisyon'un ayrıca, kamu çalışanlarının maaşlarından yapılacak kesintilerin kademeli olmamasını ve herkesten eşit miktarda kesinti yapılmasını talep ettiğini ancak Rum hükümetinin, maaş arttıkça kesinti miktarının da artmasını önerdiğini hatırlattı.

Rum Fileleftheros gazetesi ise Rum lider Dimitris Hristofyas'ın dün ilk kez, Troyka'nın adaya gelerek müzakerelere başlaması konusunda endişelerini dile getirdiğini yazdı.



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,785 µs