En Sıcak Konular

Demirel’den Suriye yorumu

24 Ekim 2012 20:34 tsi
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, iç karışıklıkların hüküm sürdüğü Suriye'de Kurban Bayramı nedeniyle sağlanan ateşkesle ilgili olarak, "Kara gün, karanlık kalmaz. Mutlaka bir gecenin sabahı vardır." dedi.

Kurban Bayramı tatilini geçirmek üzere Ankara’dan Sapanca’ya giden Süleyman Demirel, Bolu Dağı Highway Alışveriş Merkezi’nde mola verdi. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Demirel, devlete 40 yıl boyunca hizmet ettiğini ve bu nedenle her gittiği yerde karşılandığını söyledi.

Türkiye'de ve dünyada Kurban Bayramı sonrasında barışın egemen olmasını dileyen Demirel, şöyle devam etti: "İnşallah kurban sonrasında her şey, Türkiye'de ve dünyada daha düzenli olur, barış olur. İçeride ve dışarıda insanlar birbirleri ile daha iyi geçim içinde olur. Barışa herkesin katkıda bulunması lazım. Bu düşünce ile Türkiye’de bayramın iyilikler getirmesini diliyorum. 7'den 70'e bütün vatandaşlarımızın doğulusu, batılısı, güneylisi, kuzeylisi bayramlarını kutluyorum.”

Bolu Dağı Tüneli’ni görmek istediği için bu tesiste mola vermeyi tercih ettiğini anlatan Demirel, başbakanlık yaptığı 1992 yılında tünelin temelini kendisinin attığını ancak araya giren deprem yılları ve diğer meseleler nedeniyle projenin bitiş tarihinin geciktiğini söyledi.

Gazetecilerin Suriye ile ilgili sorularını da cevaplayan Demirel, "Zaman pek çok şeyi siler süpürür. Bütün mesele iyi niyeti kaybetmemek. Ben herkese sesleniyorum. Benim siyasi bir maksadım yoktur. Ben siyaset üstüyüm. Herkese diyorum ki; Türkiye'de barışın teşekkülüne yardımcı olalım. Herkes yardımcı olsun. Eğer bu olursa netice iyi olur. Daha iyi günlere gidilir, iyi günlere gidilecektir de zaten gidilmesi lazımdır. Bu günler geçicidir. Bu zorluklar da geçicidir. Milletimizin büyük sıkıntılar içinde olduğunu biliyorum ve Kurban Bayramı'ndan hayırlar umuyorum. Hep umuyoruz, hep umduk ve ummaya da devam ediyoruz. Kara gün karanlık kalmaz. Mutlaka bir gecenin sabahı vardır. İnşallah her şey düzgün hale gelir.” ifadelerini kullandı.

Alışveriş merkezinde yemek yedikten sonra Bolu’dan ayrılan Demirel, Sapanca’ya hareket etti.

cihan

Bu haber 846 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,868 µs