En Sıcak Konular

Akçakale'de hayat normale döndü

24 Ekim 2012 16:33 tsi
Suriye'deki iç savaştan etkilenen Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde hayat normale dönerken, kırılma noktasına gelen esnaf, bayram alışverişleri ile tekrar canlandı.



 Geçtiğimiz günlerde, Suriye tarafından atılan bir top mermisi yüzünden 5 kişinin hayatını kaybettiği Akçakale'de, bir çok vatandaş ilçeyi terk etmek zorunda kalırken, Türk hükümeti tarafından yapılan misilleme ateşleriyle saldırılar kesildi. Türk hükümetinin uyarılarını göze alan Suriye hükümeti top atışlarını sonlandırırken, Akçakaleli vatandaşlar da derin bir nefes aldı. Yaklaşık 2 haftadır Tellebyat tarafında top sesleri duyulmazken, zaman zaman silahlı çatışmalar devam ediyor.

  Akçakale ilçesinde ise hayat yavaş yavaş normale dönerken, esnaf bayramın yaklaşmasıyla yapılan alışverişlerden memnun. Akçakaleli ve Suriyeli vatandaşlar çarşı merkezine akın ederken, kurbanlık alışverişlerin yaşandığı hayvan pazarları ile semt pazarlarında kadınların ve çocukların bayram alışverişi de devam ediyor.

  Yaşanan çatışmalar nedeniyle işlerinin kırılma noktasına geldiğini, fakat top seslerinin kesilmesi üzerine hayatın normale döndüğünü söyleyen esnaf, "Yaklaşık 2 aydır Akçakale'de top seslerinin ardı arkası kesilmiyordu. Bundan dolayı bir çok vatandaşımız ilçeyi terk etmek zorunda kaldı. 2 haftadır top sesleri kesildi, vatandaşlar ve biz esnaflar rahat bir nefes aldık. Yarın mübarek Kurban Bayramı, bu vesileyle vatandaşlarımız bayram alışverişi yapmaya başladı. Bunun yanı sıra ülkemizde bulunan Suriyeli vatandaşlar da burada alışverişlerini yapıyorlar. Şu an işlerimiz gayet iyi durumda. İnşallah Suriye'de yaşanan savaş son bulur" dedi.

  Bayram alışverişi için çarşıya çıkan vatandaşlar da, "Akçakale'de yaklaşık 2 aydır korku dolu günler yaşıyorduk. Bir çok vatandaşımız ilçeyi terk ediyordu. Fakat bu son 2 haftadır hayat normale döndü, bizler de derin bir nefes aldık. İnşallah böyle devam eder. Yarın Kurban Bayramı, bunun için bayram alışverişine çıktık. Çocuklarımız için bayramlık elbiseler, misafirler için şeker, kolonya ve benzeri tatlı türleri siparişlerimizi yaptık. Bayramın 1. günü ise inşallah kurbanımızı kesip, burada ülkelerinden uzak bulunan Suriyeli kardeşlerimize yardımda bulunacağız. Burada Suriyeli vatandaşlardan bir çoğu bayramı ülkelerinde ve akrabalarının yanında geçirmek istiyor ve ülkelerine gitmek istiyor. Allah onların da yardımcısı olsun" diye konuştu.

Bu haber 779 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,498 µs