En Sıcak Konular

Beşir Atalay'dan Suriye açıklaması

24 Ekim 2012 19:28 tsi
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ''Suriye'de bayram ortamında silahların susmasından biz sadece memnun oluruz. Ama tüm dileğimiz Suriye'de tüm sorunlar bitsin, oradaki zulüm bitsin'' dedi.

Atalay, Kırıkkale Valisi Ali Kolat ile Keskin ilçesine bağlı Armutlu köyündeki aile mezarlığını ziyaret ederek, dua okudu, çocuklara bayram harçlığı verdi.

Kırıkkale Belediyesi tarafından hizmete açılan hayvan pazarı ve sosyal tesisleri de gezen Atalay, kurbanlık pazarlığı yapan iki vatandaşın anlaşmasında aracı oldu.

Atalay, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, daima silahsızlanma, silahın olmadığı, barış dolu ortamların insanoğlu için tercih edildiğini belirtti.

Türkiye'de bugün itibariyle yaklaşık 105 bin Suriyeli göçmen bulunduğunu ifade eden Atalay, şöyle konuştu:

''Suriye'de bayram ortamında silahların susmasından biz sadece memnun oluruz. Ama tüm dileğimiz Suriye'de tüm sorunlar bitsin, oradaki zulüm bitsin. Orada Suriye halkının tercihleri doğrultusunda huzurlu bir ortam, huzurlu bir yönetim oluşsun ve komşumuzla bu olaylar biterse bizim için de bir memnuniyet kaynağı olur.

Türkiye'de bugün itibariyle yaklaşık 105 bin Suriye'li göçmen var. Kamp dışında kalanların sayısı ise 25-30 bin kadar. Pasaportu ile gelip değişik kentlerde yaşayan insanların sayısı bu. Geçen hafta içerisinde Hatay'daydım. O kamplarımızla ve Suriyeliler'le ilgili sorunları ve konuları da değerlendirmiş olduk. Suriyeli göçmenler zulümden kaçmış insanlardır. Yakınlarını kaybetmişler, acılar içerisinde kalmış insanlardır. Biz onları ülkemizde en iyi şartlar altında misafir etmeye çalışıyoruz. Şu anda 14 çadır kentimiz var. Bir konteyner kentimiz var. İki yeni konteyner kenti de kuruyoruz. Bayram ortamındayız, Suriyeli kardeşlerimizi, kadın, erkek, çocuk hepsinin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bayramda valilerimiz oralarda bayram kutlamaları yapacak. Kurban etleri pişirilerek paylaşılacak.''

Atalay, bugünden itibaren kamplarda kalan çocuklara giyecek bayramlık dağıtıldığını belirterek, Müslüman olan Suriyeliler'in bayram coşkusundan uzaklaşmamaları ve bayramı tatmaları için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapacaklarını bildirdi.

Türkiye'nin büyük bir ülke ve büyük bir millet olduğunu vurgulayan Atalay, şunları söyledi:

''Sorunların hepsinin üstesinden geliyoruz. Hamdolsun ekonomimiz iyi, içimizde büyük bir bütünlük, birlik ve beraberlik var. Büyük bir yardımlaşma var. Hiç kimse yalnız değil, yalnız da kalmıyor. Bu bayramlar onun somut bir ifadesi oluyor, olacak da. Bir anlamda Kurban Bayramı daha fazla paylaşmanın bayramı oluyor. Bayramlaşma sadece tatlı alma, şeker ikram etme değil. Şimdi gördüğünüz gibi çok sayıda kurban kesiliyor. Ülkemizde kurban kesim oranı çok yüksek ve bu kurbanlar paylaşılıyor. Birbirleriyle hediyeleşme oluyor. İmkanı az olan insanlara kurban eti ikram ediliyor. Böyle bir manevi boyutu var. Bu nedenle tekrar Rabbimize şükrediyoruz, bu güzel bayramları bizlere lütfettiği için. Ülkemizin daha nice güzel bayramlar görmesini temenni ediyorum.''

aa

Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,653 µs