En Sıcak Konular

Rusya: Suriyeli muhaliflere füze ulaştırıldı

24 Ekim 2012 12:32 tsi
Rusya Genelkurmay Başkanı Nikolay Makarov, Amerikan Stinger füzeleri ve taşınabilen hava savunma sistemleri MANPADS'ların Suriye muhalefetine ulaştırıldığını iddia etti.

Makarov'a göre sivil havacılık yolları dahil tüm imkanlar sevkiyat için kullanılıyor.

Suriye hükümetine karşı savaşan direnişçi grupların elinde ABD ve diğer bazı ülkelerde üretimi yapılan Stringer ve MANPADS'ların olduğuna dair bilgi edindiklerini kaydeden Makarov, Amerikan yönetiminin iddiaları yalandığını da söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin füzelerin Suriye muhalefetine ulaştırılması için emir verdiği yönündeki iddiaları değerlendiren Makarov, "Amerikalılar bunu yalanlıyor. Onlar militanlara hiçbir şey ulaştırmadıklarını söylüyor. Maalesef, bizim çok güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre militanların elinde Amerikan yapımı dahil, yabancı yapım MANPADS'ler var. Bunları muhalefete kimin ulaştırdığının bulunması gerekiyor." dedi.

Suriyeli muhalif grupların bu füze ve sistemleri çok farklı yollarla tedarik edebildiklerini kaydeden Makarov, "Sivil havacılık da dahil tüm ulaşım yolları kullanılıyor." iddiasında bulundu.

Rus makamları daha önce de Türkiye dahil bir kısım Ortadoğu ülkelerinden muhalif gruplara silah sevkiyatı yapıldığı iddiasında bulunmuştu.

Bu arda Türkiye'nin Moskova'dan kalkan Suriye uçağında askeri malzeme olduğu gerekçesi ile Ankara'ya indirmesinin ardından yükselen tansiyon devam ediyor. Dün açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'den uçakta askeri malzeme olmadığını açıklamasını isterken, Rus yolculara kötü muamele yapanların da araştırılmasını talep etti. Dışişleri Bakanı Davutoğlu ise verdiği cevapta uçakta askeri malzeme olduğunu, ve uçağı indirmeye hakları olduğunu kaydetti.

cihan

Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,797 µs