En Sıcak Konular

BDP'lilerin Silivri'ye yürüyüşünde gerginlik

23 Ekim 2012 18:32 tsi
Cezaevlerindeki açlık grevlerine dışarıda destek vermek isteyen BDP'lilere İstanbul'da izin verilmeyince gerginlik çıktı. Polis sadece vekillerin yürüyüşüne izin verdi. Ancak vekiller de bir grubun saldırısına uğradı.

Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne yürümek için BDP Esenyurt İlçe başkanlığı önünde toplanmak isteyen gruplara polis izin vermedi. İstanbul'un çeşitli ilçelerinden gelerek burada toplanmak isteyen gruplara çevik kuvvet polisi, farklı noktalarda engel olmaya çalıştı. Yürümekte ısrar eden gruplar çembere alındı. Polis zaman zaman biber gazı kullandı.Polisin sıktığı gaz her yeri kırmızıya boyadı.

Farklı noktalarda onlarca kişi gözaltına alınırken, aralarında BDP İstanbul İl Yöneticilerinin de bulunduğu kalabalık Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde tecrit uygulandığını öne sürererek, yürüyüş yapmak istiyor. Esenyurt'tan Tekirdağ'a kadar yürümek isteyen kalabalık, polis müdahalesine rağmen küçük gruplar halinde slogan atmayı sürdürüyor.

MİLLETVEKİLLERİNE İZİN VERİLDİ

Esenyurt'taki olayların ardından polis, aralarında 2 milletvekilinin de yeraldığı 30 kişilik grubun yürüyüşüne izin verdi.

BDP Esenyurt İlçe Başkanlığı önünde toplanan gruba BDP İstanbul milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Levent Tüzel de katıldı. Polisle milletvekilleri arasında yaklaşık yarım saat pazarlık sürdü.

Görüşmelerin ardından emniyet yetkilileri, sadece milletvekilleri Tuncel ve Tüzel'in yanında il yöneticilerinin de olması şartıyla yürüyüşe izin verdi. Bunun üzerine eylemciler "Yaşam hakkı kutsaldır" ve "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" yazılı yeleklerini giydi. Sayıları 30'u bulan grup daha sonra D-100 Karayolu'na çıkarak Silivri Cezaevi'ne doğru yürüyüşe geçti.

VATANDAŞLARDAN TAŞLI SALDIRI

Yürüyüşe geçen BDP'lilere, Büyükçekmece girişinde toplanan bir grup tarafından taş atıldı. BDP'li grubun da karşılık vermesi üzerine olaylar çıktı.

Polis, tazyikli su ve biber gazı ile iki gruba da müdahale etti. Olaylar nedeniyle E-5'te trafik durdu. Milletvekilleri ile polis müdürleri arasında tartışma yaşandı. Polisin ısrarı üzerine BDP'li grup geri döndü.

MARDİN'DE DE EYLEMCİLERE MÜDAHALE EDİLDİ

Mardin'nin Nusaybin İlçesi'nde de BDP'lilerin cezaevlerindeki açlık grevine destek amacıyla yapmak istediği yürüyüşe polis izin vermeyince BDP'liler, polis araçlarının önünde oturma eylemi yaptı.

BDP Mardin İl Başkanı Sihem Elveren Alp, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Akarsu ve Duruca Belde Belediye Başkanlarının da aralarında bulunduğu bir grup BDP'li, cezaevlerindeki PKK/KCK'lıların sürdürdüğü açlık grevlerine destek amacıyla parti binasından Barış Parkı'na yürümek istedi. BDP'liler ile yürümelerine izin vermeyen polis arasında sözlü tartışma çıktı. Uzun süren tartışma sonrası BDP'liler, güzergahını değiştirerek PTT Sokağı'ndan Barış Parkı'na yürümek istedi. Ancak burada da polis ekipleri zırhlı araçlarla grubun önünü keserek yürümelerine engel oldu.

Bunun üzerine polis araçlarının önünde oturma eylemi yapan BDP'li gruba polis, sık sık "dağılın" uyarısı yaptı. Açıklamadan sonra BDP'li grup, slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Bu haber 770 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,952 µs